Συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας για το «σύστημα διορισμών» που αποτελεί προαναγγελία απολύσεων (vid - εικ)

20/12/2018 - 18:29

Με συνθήματα όπως «Τέρμα πια στην κοροϊδία - Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών αναπληρωτών», σωματεία εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας, απαντώντας στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για το σύστημα διορισμών που ανακοινώθηκε στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν την αδιοριστία στην εκπαίδευση, ενώ οι αναπληρωτές έψαλλαν και «κάλαντα», στα οποία εξιστορούσαν την απίστευτη καθημερινότητά τους, τα οξυμένα τους προβλήματα και την κοροϊδία που υφίστανται από την κυβέρνηση.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Σπύρος Μαρίνης εκ μέρους του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Παιδείας είχε καλέσει τα ΔΣ των ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ σε συνάντηση σήμερα στη Βουλή σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για το σύστημα των διορισμών, ωστόσο οι εκπαιδευτικοί αρνήθηκαν. «Απαιτούμε από τον υπουργό Παιδείας να συναντήσει τα εκπαιδευτικά συνδικάτα στο υπουργείο Παιδείας, όχι να κρύβεται σε κλειστές συναντήσεις στη Βουλή μακριά από τους εργαζόμενους», σημειώνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, τονίζοντας πως οι περιβόητες εξαγγελίες της κυβέρνησης «είναι στην πράξη προαναγγελία απολύσεων».

Οι εκπαιδευτικοί απαίτησαν:

  • Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων - αναπληρωτών συναδέλφων! Κανένας απολυμένος!
  • Τουλάχιστον 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και τουλάχιστον 3.000 μόνιμοι διορισμοί ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων.

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης πραγματοποίησαν το μεσημέρι εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: 902.gr

Βασική Κατηγορία: 

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ένταση στο Υπουργείο Παιδείας

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα