Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Χορτιάτη: Για την κατάσταση του Σχολείου

09/05/2018 - 14:30

Μετά τις βροχές του τελευταίου 24ώρου, για άλλη μια φορά αποδείχτηκε η “γύμνια” των κτιριακών υποδομών του Δημοτικού Σχολείου Χορτιάτη, που μέσα σε λίγες ώρες πλημμύρισε ξανά, με αποτέλεσμα σε πέντε ( 5) τάξεις να <<στάζουν>> νερά και να είναι αδύνατη η λειτουργία τους! Αποδεικνύεται και πάλι ότι με πρόχειρες, επιδερμικές παρεμβάσεις “στο γόνατο”, όπως αυτές που έγιναν τελευταία δε μπορεί να δοθεί λύση στα σοβαρά και χρόνια προβλήματα συντήρησης, τα οποία αντίθετα οξύνονται ακόμη περισσότερο.

Πέρα από τα μόνιμα προβλήματα υποχρηματοδότησης και γενικότερης υποβάθμισης των αναγκών των παιδιών μας από τις κυβερνήσεις διαχρονικά, βγάζουν μάτι και οι ευθύνες της δημοτικής αρχής για την άθλια αυτή κατάσταση που βιώνουμε σε μόνιμη βάση στο σχολείο.

Καλούμε για μια ακόμη φορά το Δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους να δώσουν ουσιαστική λύση με την αποτελεσματική εσωτερική και εξωτερική συντήρηση του κτιρίου, ώστε να μην ξαναδούμε τέτοιες εικόνες στο μέλλον, που εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία και ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Καλούμε τους γονείς του συλλόγου αύριο το πρωί Τετάρτη 9 Μάη για ενημέρωση και απόφαση για περαιτέρω ενέργειές μας.

 

Απαιτούμε:

Άμεση αποκατάσταση ζημίων – φθορών ,για να κάνουν τα παιδία μας μάθημα σε ανθρώπινες συνθήκες.

Έκτακτη χρηματοδότηση για να συντηρηθεί σωστά το σχολείο και να μην παρουσιάζεται αυτή η απαράδεκτη εικόνα συνεχώς.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα