Σύλλογος Γονέων 6ου Δημ.Σχ. Αγ.Αναργύρων: Τις φιέστες αφήστε, δασκάλους διορίστε!

09/10/2018 - 23:12

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων

ΤΙΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΑΦΗΣΤΕ, ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕ!

Διανύουμε ήδη την τον δεύτερο μήνα του σχολικού έτους και παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις που είχαμε στην αρχή της χρονιάς, τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στο σχολείο μας είναι ακόμα πολλά. Λείπει εικαστικός, καθηγητής αγγλικών (5 ώρες), τέσσερις ειδικοί παιδαγωγοί παράλληλης στήριξης, ενώ το ολοήμερο υπολειτουργεί.

Το προηγούμενο διάστημα έγιναν από τον Σύλλογο Γονέων κινήσεις για την άμεση κάλυψη των κενών. Εγγράφως προς την Διεύθυνση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας και με αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα προς τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης. Η απάντησή τους είναι ότι περιμένουν την επόμενη φάση των προσλήψεων των αναπληρωτών η οποία δεν ξέρουν ακόμα πότε θα βγει από το Υπουργείο Παιδείας.

Ταυτόχρονα τα οικονομικά που έχει στην διάθεσή του το σχολείο για την κάλυψη των λειτουργικών του αναγκών μειώνονται με αποτέλεσμα αυτές να καλύπτονται με δυσκολία. Για παράδειγμα τους χειμερινούς μήνες για να «φτάσει» το πετρέλαιο, ανάβει το καλοριφέρ μόνο τις πρώτες ώρες, χωρίς να προλαβαίνει βέβαια  να ζεσταθεί το κτίριο.

Την ίδια στιγμή, μαθαίνουμε ότι οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης (υψηλά ιστάμενα πρόσωπα του Υπουργείου Παιδείας αλλά και του Δήμου) ετοιμάζονται να παρευρεθούν στην εκδήλωση έναρξης του λαχανόκηπου στο σχολείο μας την Παρασκευή 12 Οκτώβρη.

Φυσικά δεν είμαστε αντίθετοι ούτε με την ύπαρξη λαχανόκηπου στο σχολείο, ούτε με την ασχολία των παιδιών μας με αυτόν. Δεν είναι όμως δυνατόν όταν υπάρχουν ακόμη  τόσα κενά και δεν λειτουργούν τα σχολεία όπως θα έπρεπε, να στήνονται φιέστες και οι υπεύθυνοι αυτής της απαράδεκτης κατάστασης να φωτογραφίζονται με τα παιδιά μας σαν να μην συμβαίνει τίποτα!!!

Απαιτούμε την άμεση κάλυψη των κενών για να λειτουργήσει επιτέλους το σχολείο «κανονικά»! 

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα