Σύλλογος Γυναικών Ξάνθης: Πρόσκληση σε θεατρική παράσταση

07/03/2018 - 14:19

Θεατρική Παράσταση "Γυναίκες" - Συλλογος Γυναικών Ξάνθης trailer 1

Ο σύλλογος γυναικών Ξάνθης ( μέλος Ο.Γ.Ε.) , παρουσιάζει την θεατρική παράσταση Γυναίκες σε σκηνοθεσία και πρωτότυπη θεατρική απόδοση της αναπληρώτριας θεατρολόγου-ηθοποιού, Αλεξάνδρα Χριστοδουλέα. 
Παίζουν: Αγγελακόπουλος Σωκράτης, Αναγνώστου Ευγενία, Βουζαράς Γιάννης, Γιάννου Τάνια, Ζάικου Στέλλα, Καζάκη Νατάσα, Μπεμπέκης Δήμος, Νεοφυτίδου Αγγελική, Παυλίδης Αλέξης, Πραντσίδου Αθηνά, Πριοβόλου Μαριαλένα και Τσιπούρη Βασιλική

Επιμέλεια βίντεο: Στεπάν Γιακουπιαν

Τι σχέση μπορεί να έχουν 7 γυναίκες του 1930 με τις γυναίκες του 2018? Τι σχέση έχουν μία διανοούμενη, μία ράφτρα, μία πόρνη πολυτελείας, μία μικροαστή, μία μεγαλοαστή, μία φυματική και μία κομμουνίστρια ? 
Είναι αδελφές και έχουν την ίδια μιζέρια, φτώχεια και αθλιότητα να τις δένει ως καταβολή. Πως γίνεται όμως με την ίδια ταξική καταγωγή η καθεμία τους να παίρνει τόσο διαφορετική θέση στην κοινωνία, ποιες είναι οι μεταξύ τους σχέσεις, και τι ρόλο παίζουν οι άντρες στη ζωή τους? 
Αυτό θα το δούμε σε ένα θεατρικό πείραμα με αφορμή το διήγημα της Γ. Καζαντζάκη , " Γυναίκες", προσπαθώντας να αποδοθεί με όσο το δυνατόν πιο σύγχρονη μορφή αντανακλώντας ένα προοδευτικό περιεχόμενο τόσο για την εποχή που γράφτηκε όσο και για τη σημερινή .

Ο Σύλλογος Γυναικών Ν.Ξάνθης – μέλος Ο.Γ.Ε. ιδρύθηκε το 1979. Ο σκοπός της ίδρυσης του είναι η συνειδητοποίηση της γυναίκας, η ένταξή της στην ενεργό δράση για την εξάλειψη κάθε μορφής διάκρισης και εκμετάλλευσης σε βάρος της. Μέσα σε αυτούς τους σκοπούς περιλαμβάνεται και η πνευματική και πολιτιστική εξύψωση των γυναικών.Γι’ αυτό το λόγο το 2014 δημιουργήσαμε την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα, προκειμένου αφενός να δώσουμε διέξοδο σε γυναίκες που έχουν καλλιτεχνικές ανησυχίες και αφετέρου να επικοινωνήσουμε με γυναίκες και άνδρες των λαϊκών οικογενειών μέσα από την τέχνη, προβάλλοντας αξίες όπως: η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα, ο ουμανισμός κ.ά.

Βασική Κατηγορία: 

Θεατρική Παράσταση "Γυναίκες" - Συλλογος Γυναικών Ξάνθης trailer 2

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα