Χαιρετίζουμε τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

07/06/2018 - 09:31

Ήδη η σχολική χρονιά ολοκληρώνεται για χιλιάδες μαθητές που αγωνίστηκαν μέσα στα σχολεία για να κατακτήσουν ένα κομμάτι της γνώσης αντιμετωπίζοντας αγωνιστικά και αποφασιστικά τα προβλήματα που καθημερινά γεννούσε η πολιτική Κυβέρνησης και ΕΕ για την παιδεία.

Ιδιαίτερα απευθυνόμαστε στους τελειόφοιτους της Γ΄ Λυκείου και ΕΠΑΛ καθώς και της Δ΄ τάξης των εσπερινών Σχολείων που γι’ αυτούς αρχίζει  η «μάχη» των Πανελλαδικών, η εξεταστική διαδικασία την οποία πολλοί αναγνωρίζουν ως παράγοντα της  μετέπειτα εξέλιξής τους στη ζωή.

Χαιρετίζουμε αυτούς τους μαθητές μας, που αντιμέτωποι με διαρκή προβλήματα ελλείψεων υποδομών και προσωπικού στα σχολεία, με άγχος και υπερπροσπάθεια εξασφάλισαν ό,τι καλύτερο μπόρεσαν για την τελική μάχη. Ξεπέρασαν τα εμπόδια που η εφαρμοζόμενη πολιτική του «Νέου Σχολείου» έστηνε δυσκολεύοντας παρά διευκολύνοντας την πρόσβαση στη γνώση Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και στις εξετάσεις και στη ζωή που τους περιμένει.

Χαιρετίζουμε και τις οικογένειές τους που μαζί με όλα τα καθημερινά προβλήματα και το άγχος της σημερινής οικογένειας  έκαναν προσωπικές θυσίες και αντιπάλεψαν δυσκολίες για το μέλλον των παιδιών τους.

Ως δάσκαλοι όμως επισημαίνουμε στους μαθητές μας ότι το σπουδαιότερο μάθημα ήδη το έμαθαν, το μάθημα της επιμονής, της προσπάθειας, της διεκδίκησης. Ο αγώνας για τη ζωή δεν αρχίζει και κυρίως δεν ολοκληρώνεται στις αγωνιώδεις μέρες των Πανελλαδικών εξετάσεων. Φέτος μάλιστα το Υπουργείο συμπίεσε την εξεταστική περίοδο των ενδοσχολικών και πανελλαδικών προκαλώντας επιπλέον δυσκολίες, κούρασης και άγχους στους μαθητές αλλά και στέρησης νηφαλιότητας και ηρεμίας στους εκπαιδευτικούς.

Το Υπουργείο Παιδείας φορτώνει πρόσθετο άγχος και βάρη στους μαθητές αδιαφορώντας για τις παιδαγωγικές συνέπειες, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τα παιδιά των ΕΠΑΛ που θα έχουν και το επιπλέον άγχος των Πανελλαδικών. Τελικά η πολυδιαφημιζόμενη αύξηση του σχολικού έτους ουσιαστικά μεταφράζεται σε αύξηση της εξεταστικής πίεσης για όλους τους μαθητές.

Μαθητές μας και Μαθήτριές μας, είτε περάσετε σε σχολή που σας ενδιαφέρει και το προσπαθείτε είτε όχι, να ξέρετε πως τη ζωή την καθορίζει η αγωνιστική και διεκδικητική στάση που θα ακολουθήσετε στην πορεία είτε ως φοιτητές είτε ως εργαζόμενοι. Και όχι ως ατομική υπόθεση, τους όρους της ζωής τους καθορίζουν οι συλλογικοί αγώνες και η αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας.

Πηγαίνετε λοιπόν στις εξετάσεις με ηρεμία, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Πηγαίνετε πεπεισμένοι πως η μόρφωση είναι δικαίωμά σας που πρέπει να κατακτήσετε.

Καλή σας επιτυχία και στις εξετάσεις και στη ζωή.      

Ιούνης 2018

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα