Χαιρετισμός της ΑΣΕ Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου για τα αποτελέσματα των εκλογών για αντιπροσώπους

14/06/2019 - 10:35

Μια σημαντική νίκη κατά του κυβερνητικού συνδικαλισμού σημειώθηκε  –  κατά την εκτίμησή μας – στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην 88η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ.

Παρόλη την προσπάθεια εγκλωβισμού των συναδέλφων με τις πάρα πολλές υποψηφιότητες που κατέβηκαν, χωρίς ουσιαστικές πολιτικές διαφορές, οι συνάδελφοι αντιλαμβανόμενοι τους κινδύνους που απειλούν τον κλάδο, όπως αυτοί καταδείχτηκαν στη συνέλευση από τους ομιλητές της παράταξής μας, επέλεξαν να στείλουν για πρώτη φορά υποψήφιο αντιπρόσωπο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στην 88η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ.

Οι δύσκολες μέρες που έρχονται απαιτούν εκπροσώπους που θα παλέψουν για τον κλάδο και όχι για τα προσωπικά τους συμφέροντα, που θα δώσουν τη μάχη ώστε να ανατραπεί ο κυβερνητικός συνδικαλισμός  μέσα στη ΔΟΕ, για να έχουμε  μια ομοσπονδία μαχητική,  που θα στηρίζει το δημόσιο σχολείο και τον εκπαιδευτικό, που θα αγωνίζεται για τη μόρφωση των παιδιών του λαού.

Χαιρετίζουμε την απόφασή τους και τους δηλώνουμε ότι θα ήμαστε δίπλα τους για να παλέψουμε μαζί με στόχο την ανατροπή των νέων αντιεκπαιδευτικών και αντεργατικών μέτρων που έρχονται, ώστε να βάλουμε φρένο στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση που κλείνει σχολεία και απολύει εκπαιδευτικούς. Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα, μόνη απάντηση μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ο οργανωμένος ταξικός αγώνας. Η δύναμη της οργανωμένης πάλης μπορεί να εμποδίσει αρνητικές εξελίξεις, να συμβάλει στην ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Σε αυτό το δρόμο σας καλούμε να συμπορευτούμε από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, στο δρόμο της αγωνιστικής ανάτασης και της αξιοπρέπειας με μόνιμο κριτήριο τις ανάγκες της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού, κόντρα στη λογική των μειωμένων απαιτήσεων, της μοιρολατρίας, κόντρα στη λογική της παραίτησης.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα