Ψήφισμα αλληλεγγύης για τις συλλήψεις στον ΕΦΚΑ

23/11/2018 - 01:18

Το παρακάτω ψήφισμα υπογράφει ο ΣΕΠΕ:

Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»

ΨΉΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ

Το ΔΣ. του Συλλόγου καταγγέλλει τη σύλληψη και παραπομπή σε δίκη την Πέμπτη 22/11 με τη διαδικασία του αυτόφωρου μελών του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελμάτων (ΟΑΕΕ), επειδή, υλοποιώντας αποφάσεις του σωματείου και της ομοσπονδίας ΠΟΠΟΚΠ με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ, συμμετείχαν στην κατάληψη του κτιρίου του ΕΦΚΑ στην Αν Αττική.

Για άλλη μια φορά  σύρονται εργαζόμενοι στα δικαστήρια επειδή στήριξαν αποφάσεις σωματείων τους καθώς το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ, ΟΓΑ) και στον ΟΠΕΚΑ αγωνίζονται,  για την  έλλειψη προσωπικού, την υποστελέχωση των υπηρεσιών, στην έλλειψη συνθηκών υγιεινής και καθαριότητας, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τόσο των εργαζομένων όσο και των εξυπηρετούμενων και στην έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής.

Είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιείται για εργαζόμενους το ιδιώνυμο που ψήφισε πρόσφατα ως μνημονιακό προαπαιτούμενο η κυβέρνηση για να κάμψει τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Για την παραπομπή αυτή έχει την πλήρη πολιτική ευθύνη η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΕΦΚΑ,  που όχι μόνο δεν ικανοποιούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, συνεχίζουν  την πολιτική της απαξίωσης των ασφαλιστικών ταμείων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ταυτόχρονα με τους εξοντωτικούς ρυθμούς για τους εργαζόμενους στο χώρο αυτό .

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ και η κυβέρνηση, επέλεξαν να απαντήσουν στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων με τους μηχανισμούς καταστολής, συλλαμβάνοντας μέλη του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΑΕΕ.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, τον εκφοβισμό και τη φίμωση των εργαζομένων, που οργανώνουν την πάλη τους κατά της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απαιτεί σιγή και υποταγή από τους δημόσιους υπαλλήλους κάνοντας σαφές ότι μπροστά στην υλοποίηση του σχεδίου διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης και παράδοσής της στο μεγάλο κεφάλαιο θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Απαιτούμε την άμεση παύση της δίωξης των δύο συναδέλφων!

Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων!

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων!

Το ΔΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα