15μελές του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Αθήνας: Διεκδικούμε την σωστή λειτουργία του Σχολείου μας

09/05/2018 - 19:59

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ!!!

Ως 15μελές μαθητικό συμβούλιο του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Αθήνας διαμαρτυρόμαστε για την αντιμετώπιση που έχει το σχολείο μας από την κυβέρνηση, τις διοικήσεις της εκπαίδευσης και το Δήμο Αθήνας. Μιας και η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών αποτελείται από πρόσφυγες και μετανάστες χρειάζονται μέτρα για ουσιαστική ένταξή μας στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα. Παρόλα αυτά μέτρα σε αυτή την κατεύθυνση δεν παίρνονται ή παίρνονται λίγα και αποσπασματικά κάτω από την πίεση που ασκούμε μαθητές – εκπαιδευτικοί και γονείς. Προβλήματα όπως πολυμελή τμήματα, μη ύπαρξη κατάλληλων βιβλίων για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, ελλιπής και καθυστερημένη στελέχωση σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ανυπαρξία ειδικού προσωπικού για μεταφράσεις – διερμηνείες, ανυπαρξία ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, μη λειτουργία βιβλιοθήκης, περιορισμένος προαύλιος χώρος, μη ύπαρξη φύλακα συνεχίζουν παρά τις προσπάθειές μας.

Επιπλέον, το σχολείο μας τελεί σε καθεστώς «επιτροπείας» και στερείται ακόμη και τα στοιχειώδη αναλώσιμα από τη σχολική επιτροπή του Δήμου, αφού δεν παίρνει χρήματα μέχρι να τελειώσει το «χρέος» στις ΔΕΚΟ!!! Ακόμη, ο εξοπλισμός των εργαστηρίων είναι παλιός και υπάρχουν συχνά προβλήματα στη σύνδεση στο ίντερνετ για το μάθημα της πληροφορικής. Ούτε περίπατο δεν μπορούμε να πάμε, μιας και η κατάσταση στο πεδίο του Άρεως είναι άθλια από πολλές πλευρές. Εμείς θέσαμε τα θέματα αυτά στη σχολική επιτροπή και πήραμε μέρος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε για το σχολείο μας.

Δυστυχώς όχι μόνο δεν προχώρησε η επίλυση αλλά και είδαμε με έκπληξη να έρχεται μια αντιπροσωπεία από το Δήμο για να πάρει χώρους και να λειτουργήσει στο σχολείο μας και σχολείο δεύτερης ευκαιρίας από τις 2 ως τις 7 μμ!!! Δηλαδή, όσους από μας παίρνουμε μέρος σε προγράμματα, μαθήματα εκμάθησης γλώσσας μετά το σχολικό ωράριο μας υποχρεώνουν να σταματήσουμε, αφού δεν είναι δυνατή η ταυτόχρονη παρουσία ενηλίκων και ανήλικων στο χώρο. Οι αίθουσες δεν μας φθάνουν και θέλουν παραχώρηση κι από πάνω. Ακόμη, οι ίδιες εγκαταστάσεις (εργαστήρια κλπ.) θα επιβαρυνθούν με πρωί – βράδυ χρήση όταν είναι ήδη προβληματικές. Προφανώς, δεν είμαστε αντίθετοι με το να λειτουργήσει ένα νέο σχολείο, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει με περαιτέρω υποβάθμιση της δικής μας εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Φθάνει πια ο εμπαιγμός!!!

Εξαντλήσαμε κάθε μορφή διαλόγου. Τώρα θα κινηθούμε δυναμικά.

Την επόμενη Πέμπτη 10 Μαΐου, 12 το μεσημέρι το σχολείο θα βρεθεί στα κτίριο που στεγάζει την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου (Ηπείρου 70, Πλησίον Σταθμού Λαρίσης). Ζητάμε συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο και την κ. Αντιδήμαρχο παιδείας.

Θέλουμε στο πλευρό μας τους καθηγητές και τους γονείς. Κάθε αλληλεγγύη είναι ευπρόσδεκτη.

Διεκδικούμε:

  • Να ξεκινήσει το σχολείο τη νέα χρονιά με μείωση του προβλεπόμενου αριθμού μαθητών ανά τμήμα και με έγκαιρη δημιουργία τμημάτων προετοιμασίας με ευελιξία στο ωρολόγιο πρόγραμμα και στα διδασκόμενα μαθήματα ανάλογα με τις ανάγκες μας,
  • Δωρεάν μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο,
  • Άμεση αναπροσαρμογή του αναλυτικού προγράμματος των μαθημάτων και του προγράμματος σπουδών - έκδοση των κατάλληλων εγχειριδίων,
  • Πρόσληψη του απαιτούμενου μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, διερμηνέων, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, βιβλιοθηκονόμου και γραμματέα, διοικητικού προσωπικού και φύλακα.
  • Χορήγηση των απαιτούμενων κονδυλίων από το κράτος και τη σχολική επιτροπή προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του σχολείου,
  • Να δεσμευτούν νέοι χώροι για τη λειτουργία του σχολείου (πχ. για γήπεδο ποδοσφαίρου),
  • Να παρθούν μέτρα για να γίνει ανθρώπινο και προσβάσιμο για τους μαθητές και τους σχολικούς περιπάτους το Πεδίο του Άρεως.
  • Να μην λειτουργήσει το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας στο χώρο του διαπολιτισμικού.

Αθήνα 8/5/2018

Το 15μελές του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Αθήνας

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα