15ΜΕΛΕΣ 7ου ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ ΠΕΙΡΑΙΑ: Για το κλείσιμο τμήματος ΓΜΕΝ

18/10/2017 - 21:36
7ο επαλ πειραιά

15/10/2017

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΜΕΛΕΣ ΣΥΒΟΥΛΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ 7ου ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΘΕΜΑ: ANAKΛΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΓΜΕΝ

Στο 7ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΠΕΙΡΑΙΑ στην ειδικότητα Μηχανικών εμπορικού ναυτικού της Γ' λυκείου φοιτούν 8 μαθητές. Με υπουργική απόφαση οι μαθητές μεταφέρονται σ άλλο επαλ, όμως θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή είναι άδικη και  πρέπει ν ανακληθεί άμεσα για τους κάτωθι λόγους.

Αναγκάζεται τους συμμαθητές μας να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον μετα από δυο χρονιές στο σχολείο μας .Να μετακινηθούν από την Αγ Σοφία σε άλλο Eπαλ το οποίο θα δυσκολέψει την μετακίνηση τους διότι δεν υπάρχει απευθείας τρόπος μετάβασης με ΜΜΕ και θα χρειάζονται 2 ώρες ίσως και παραπάνω με τις αναμονές. Σημειώνουμε ότι οι συμμαθητές μας είναι εργαζόμενοι , οικογενειάρχες με προβλήματα που επέλεξαν το σχολείο μας να ολοκληρώσουν την μόρφωσή τους ώστε να έχουν καλύτερο μέλλον στην τόσο δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης. Μοχθούν περισσότερο από άλλους μαθητές σε ώρες δύσκολες κι εσείς με μια απόφαση σας στερείτε σ αυτούς τους ανθρώπους να εφοδιαστούν με γνώσεις. Ίσως αναγκάσετε κάποιους να σταματήσουν αυτό που ξεκίνησαν και είναι λυπηρό μετα από τόσο κόπο.

Τονίζουμε ότι η συγκεκριμένη ειδικότητα έχει εγκαταστάσεις στο σχολείο μας τις οποίες χρησιμοποιεί κι άλλο λύκειο . Οι καθηγητές υπάρχουν και όσο για τα μαθήματα γενικής παιδείας γίνεται συνδιδασκαλία με άλλο τμήμα οπότε δεν χρειάζονται επιπλέον καθηγητές ώστε να επιβαρυνθεί με κόστος το κράτος επιπλέον.

Τονίζουμε ότι το σχολείο μας είναι μια ανάσα από το λιμάνι του Πειραιά και πρέπει να στηρίξουμε την συνέχιση της ειδικότητας των Μηχανικών Εμπορικού ναυτικού.

Ζητούμε άμεσα την ανάκληση της απόφασης σας. Μην στερείτε από τους μαθητές το αυτονόητο δικαίωμά τους να επιλέξουν το κοντινότερο σχολείο του τόπου Κατοικίας τους.

Το 15 μελες συμβούλιο μαθητών κάλεσε σε Γενική συνέλευση όλους τους μαθητές του 7 ου επαλ και αποφασίσαμε ομόφωνα την αμέριστη συμπαράσταση μας στους συμμαθητές μας του ΓΜΕΝ και θα προβούμε σε οποιαδήποτέ μορφή διαμαρτυρίας ώστε ν ανακληθεί η απόφαση μετακίνησης τους .Σας επισυνάπτουμε και υπογραφές των μαθητών του σχολείου μας

ΓΙΑ ΤΟ 15 ΜΕΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΛΑΙΤΣΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ                                                                               ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ

File Download 15.docx (13.94 KB)

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα