2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ : Συμπτύξεις και ... εκδίωξη 15 μαθητών για να χωρέσουν οι υπόλοιποι!

18/09/2010 - 12:25
Γονείς και μαθητές απαντούν με κινητοποιήσεις στις μεθοδεύσεις της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης

Λουκέτο στην πόρτα του σχολείου έβαλαν χτες οι γονείς των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων, καταγγέλλοντας την πολιτική που καταδικάζει τα παιδιά τους να κάνουν μάθημα σε υπεράριθμα τμήματα, εξαιτίας της απουσίας των αναγκαίων υποδομών σχολικής στέγης. Παράλληλα καταγγέλλουν ότι θα πρέπει να σταματήσει η πολιτική που καταδικάζει τα παιδιά τους να κάνουν μάθημα σε σχολεία που με τις διαρκείς προσθήκες αιθουσών κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς αυλές και βοηθητικούς χώρους, σε αίθουσες προκάτ και ακατάλληλες.

Αφορμή για την χτεσινή κινητοποίηση, που πραγματοποίησαν μαθητές και γονείς, αποτελεί η απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης να προχωρήσει σε σύμπτυξη των 4 τμημάτων της πρώτης τάξης σε 3, προκειμένου να εξασφαλιστεί μία αίθουσα για να κάνει μάθημα ένα τμήμα του ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων.

Το 2ο Γυμνάσιο στεγάζεται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα με το ΕΠΑΛ, το 1ο και 5ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονιών, για να υλοποιηθεί η απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πρέπει να φύγουν 15 μαθητές από το σχολείο ώστε τα 3 τμήματα που θα δημιουργηθούν να μην έχουν περισσότερους από 28-29 μαθητές το κάθε ένα. Οι γονείς αποφάσισαν να μην υπογράψουν για να φύγουν τα παιδιά τους και να μη συναινέσουν στην απόφαση σύμπτυξης των τμημάτων. Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους από την επόμενη Δευτέρα και για όσο χρειαστεί.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα