79η Γενική συνέλευση της Δ.Ο.Ε. : Απαντάμε με όρους κινήματος

28/06/2010 - 01:36
Στις αντιδραστικές αλλαγές στην Παιδεία αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ μιλώντας στη γενική συνέλευση της ΔΟΕ

Κάλεσμα συνέχισης και κλιμάκωσης της πάλης των εκπαιδευτικών, για σύγκρουση και ρήξη, μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, απηύθυνε από το βήμα του συνεδρίου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας το οποίο ολοκληρώθηκε χτες, ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της Ομοσπονδίας, Κώστας Παπλωματάς.

Ο εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ μίλησε για τις εξαγγελίες και τα μέτρα της κυβέρνησης που, όπως τόνισε, αποσκοπούν στην παραπέρα υποταγή της Παιδείας στην αγορά, στις κατευθύνσεις της Λισαβόνας. «Σπάει ο ενιαίος χαρακτήρας της εκπαίδευσης, κάτι που συνδέεται άμεσα και με την επικείμενη διοικητική μεταρρύθμιση του "Καλλικράτη". Η δήθεν προτεραιότητα στο μαθητή σημαίνει τη διαμόρφωση του αυριανού απασχολήσιμου και ψευτοκαταρτισμένου εργατικού δυναμικού που έχει ανάγκη η πλουτοκρατία. Η εφαρμογή μέτρων όπως η αναμόρφωση και διαφοροποίηση των αναλυτικών προγραμμάτων, η υποβάθμιση βασικών μαθημάτων και ο προσανατολισμός σε δεξιότητες θα εντείνουν σύγχρονα φαινόμενα αναλφαβητισμού και ημιμάθειας. Θα βαθύνουν και θα διευρύνουν τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση», είπε ανάμεσα σε άλλα ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, ο οποίος, στη σφοδρή και εφόλης της ύλης επίθεση, κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να απαντήσουν με όρους κινήματος, αντίστασης, απειθαρχίας και ανυπακοής.

Επισυνάπτουμε όλες τις προτάσεις που κατέθεσαν οι δυνάμεις των Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ για ψήφιση στη Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα