A.Σ.Ε Ιωαννίνων: Για τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Ιουνίου

08/06/2019 - 19:07

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών ευχαριστεί όλες και όλους τους/τις συναδέλφους/σες που τη στήριξαν με την ψήφο τους, στις εκλογές της 06/06/2019. Ειδικότερα χαιρετίζει τους νέους συναδέλφους και αναπληρωτές, που ξεπερνώντας πιέσεις και διλλήματα   στήριξαν το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ για πρώτη φορά. Η εμπιστοσύνη τους που εκφράστηκε με την ψήφο τους, μαςδίνει τη δύναμη  να παλέψουμε πιο πεισμωμένα το αίτημα να γίνουν τώρα οι αναγκαίοι 30.000 διορισμοί με μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, να σταματήσει η χρόνια αδιοριστία κι ομηρία των τους, να εξισωθούν τα δικαιώματά τους με τους μόνιμους συναδέλφους.

Η άνοδος που κατέγραψε η ΑΣΕ, σε ποσοστά και ψήφους,  παρά το ότι αποτελεί ένα μικρό ελπιδοφόρο μήνυμα, δεν είναι ικανή  να συμβάλλει στην ριζική αλλαγή του προσανατολισμού του σωματείου μας. Παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός διατηρούν τα ποσοστά και τις έδρες τους στο σωματείο και τους αντιπροσώπους για τη ΔΟΕ. Τα διοικητικά στελέχη που συγκροτούσαν τα ψηφοδέλτια των άλλων παρατάξεων (ΔΗΣΥ_ΔΑΚΕ_ΕΡΑ) , οι κυβερνητικοί μηχανισμοί και οι «φιλικές» πιέσεις, το προεκλογικό κλίμα της παροχολογίας και ψεύτικων προσδοκιών, απέτρεψαν έναν κόσμο να εκφραστεί αγωνιστικά σ’ αυτές τις εκλογές.

Παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς  στο Σωματείο μας, οι δυνάμεις της ΑΣΕ δίνουμε υπόσχεση σε όλους τους συναδέλφους ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε μπροστάρηδες  στην οργάνωση των αγώνων  για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για να έχουν όλα τα παιδιά μόρφωση, υγεία, ζωή με δικαιώματα. Είμαστε η μόνη δύναμη που αταλάντευτα παλεύει το ζήτημα της Εκπαίδευσης ως λαϊκό πρόβλημα, ως πρόβλημα της εργατικής τάξης και όχι στενά κλαδικό, που έχουμε επεξεργασμένες θέσεις και διεκδικήσεις που αφορούν τα μορφωτικά δικαιώματα. Γι αυτό και είμαστε αταλέντευτα απέναντι στη στρατηγική της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για την Παιδεία, στο μαύρο μπλοκ δυνάμεων, που προωθούν  την αντιλαϊκή πολιτική και τις αντιδραστικές αλλαγές στο σχολείο και στους υποστηρικτές τους  στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η ίδια η ζωή αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει “μικρότερο κακό”. Κάθε κυβέρνηση που είναι δεσμευμένη στην Ε.Ε. και τις απαιτήσεις του κεφαλαίου θα είναι εχθρική για το λαό, γι αυτό καλούμε κάθε συνάδελφο να μην παραπλανηθεί από τις ψεύτικες προεκλογικές εξαγγελίες, να συστρατευτεί μαζί μας για να παλέψουμε να ζωντανέψει και να δυναμώσει το σωματείο μας, να μαζικοποιηθούν οι Γ.Σ. και οι αγώνες, να γίνουν πραγματικό αποκούμπι των εκπαιδευτικών. Για να έχουμε κατακτήσεις και στον χώρο μας, να αποτρέψουμε τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, να επιβάλουμε λύση σε καθημερινά και χρόνια προβλήματά μας.

Με ισχυρή ΑΣΕ και συσπείρωση στο ΠΑΜΕ μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για την προοπτική, για να πάρουν οι εργαζόμενοι και οι εκπαιδευτικοί τον πλούτο που παράγουν και την τύχη τους στα χέρια τους, για να γίνει πράξη η παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών! 

 

Γιάννενα 7/6/2019

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα