ΣΕΠΕ "Σωκράτης"

Αίσχος! Η Δημοτική Αρχή Αχαρνών εισηγείται την αύξηση του αριθμού των νηπίων ανά τμήμα και το στοίβαγμά τους σε προκάτ!

17/07/2020 - 19:43

Αίσχος!!! Σε ρόλο «νομοθέτη» η Δημοτική Αρχή Αχαρνών εισηγείται την αύξηση του αριθμού των νηπίων ανά τμήμα και το στοίβαγμα των νηπίων στις αίθουσες ελαφρού τύπου κατασκευής!!!

Συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς, ο Δήμος Αχαρνών σε ρόλο «νομοθέτη» εισηγείται, με σχετικό έγγραφο προς τη Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το Υπουργείο Παιδείας, την αύξηση του αριθμού των νηπίων ανά τμήμα στις αίθουσες ελαφρού τύπου κατασκευής!!! Με άλλα λόγια, έρχεται να αμφισβητήσει και να υποβαθμίσει τα επιστημονικά και παιδαγωγικά κριτήρια, βάσει των οποίων καθορίστηκε ο μέγιστος αριθμός νηπίων που μπορούν να υποδεχθούν οι πρόχειρες αίθουσες που θα στηθούν.

Το θράσος και η κατρακύλα της Δημοτικής Αρχής δεν έχει όρια!!! Έχει την ψευδαίσθηση ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να κατευνάσει τις αντιδράσεις και τις διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών και γονέων για τις δεκάδες υποχρεωτικές μετακινήσεις παιδιών στα νηπιαγωγεία, λόγω της «φύρδην μίγδην εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στις Αχαρνές.

Παρά το απαράδεκτο διαχειριστικό «μαγείρεμα» που προτείνει ο Δήμος, η υποχρεωτική μετακίνηση παιδιών νηπιακής ηλικίας είναι αναπόφευκτη, αφού η Δημοτική αρχή (τόσο η τωρινή όσο και η προηγούμενη) προσπαθεί να κρύψει και να μεταθέσει της δικές της ευθύνες για το γεγονός ότι από το Μάρτιο του 2018, που θεσμοθετήθηκε η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή, δεν έγινε καμιά ενέργεια, για να κτιστεί έστω και ένα νηπιαγωγείο, από τα δέκα που συνολικά χρειάζονται στο δήμο μας.

Ο Δήμος Αχαρνών, αντί να συσπειρωθεί με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, ώστε να διεκδικήσει, ως όφειλε απέναντι στους δημότες του, την απαραίτητη κρατική χρηματοδότηση για την ανέγερση νηπιαγωγείων που πληρούν σύγχρονους όρους και προϋποθέσεις για την υλοποίηση της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, έρχεται να συμβάλει τα μέγιστα στην παραπέρα υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης!!!

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Σωκράτης» καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αντιπαιδαγωγική ενέργεια του Δήμου. Εκπαιδευτικοί και γονείς δε θα σταματήσουμε να  παλεύουμε αταλάντευτα για ουσιαστική εφαρμογή τώρα πανελλαδικά της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στα Δημόσια Νηπιαγωγεία για όλα τα προνήπια-νήπια, με κρατική χρηματοδότηση & την αναγκαία σύγχρονη κτηριακή υποδομή και διορισμούς!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                   ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα