ΑΣΕ στο ΣΕΠΕ "Αριστοτέλης"

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης στον Σύλλογο Αριστοτέλη για τα κενά στα ειδικά σχολεία μας

26/10/2021 - 16:06

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Έχουμε φτάσει στα τέλη του Οκτώβρη και τα ειδικά σχολεία στο κέντρο της Αθήνας συνεχίζουν να λειτουργούν με μεγάλα κενά σε εκπαιδευτικούς! Οι προσλήψεις των αναπληρωτών δε φτάνουν να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες των ειδικών σχολείων και τα τεράστια κενά στα τμήματα ένταξης και την παράλληλη στήριξη.

Συγκεκριμένα για ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης στη δεύτερη φάση προσλήφθηκαν μόνο 4 άτομα και στην τρίτη φάση που έγινε 22/10 κανένας!!! Το υπουργείο Παιδείας δείχνει αδιαφορία για τον ευαίσθητο χώρο της ειδικής αγωγής αφήνοντας παιδιά με ειδικές ανάγκες χωρίς εκπαιδευτικούς!

Πιο συγκεκριμένα στα ειδικά σχολεία του Συλλόγου μας τα κενά σε εκπαιδευτικούς παραμένουν ακάλυπτα μετά και την 3η φάση! Στο 6ο ειδικό δημοτικό, που είναι ένα σχολείο με 42 παιδιά και μεγάλα κτηριακά προβλήματα, υπάρχουν 3 κενά σε δασκάλους και 1 κενό πληροφορικής! Στο 4ο ειδικό δημοτικό τέλη Οκτώβρη και το σχολείο συνεχίζει να λειτουργεί με  3 κενά εκπαιδευτικών!

Στην τελευταία παράσταση διαμαρτυρίας για τα κενά στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Α΄ Αθήνας, όταν τοποθετηθήκαμε για τα κενά στα ειδικά σχολεία του Συλλόγου, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης μας απάντησε ότι είναι μηδενικά!! Πραγματικά μας κοροϊδεύουν και έχουν τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση των ειδικών σχολείων! Γνωρίζουμε πολύ καλά τις ανάγκες των σχολείων μας, όπως πολύ καλά τις γνωρίζει και η διεύθυνση! Απαιτούμε εδώ και τώρα την πρόσληψη όλου του προσωπικού που είναι αναγκαίο με βάση και τις ιδιαίτερες ανάγκες των μαθητών μας!

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας  για το σύνολο των προβλημάτων των σχολείων (κενά, συγχωνεύσεις, υποδομές, αξιολόγηση) μαζί με τα εκπαιδευτικά σωματεία και την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής τη Δευτέρα 25/10 στις 13.30!

23/10/2021