ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΠΥΣΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

06/05/2015 - 20:33

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στις τελευταίες εκλογές για την ανάδειξη αιρετών του Κλάδου, εξελέγη για πρώτη φορά αιρετός στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής από το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών», που στηρίχτηκε από το ΠΑΜΕ.

Οι αιρετοί που εκλεχτήκαμε με τα ψηφοδέλτια που στήριξε το ΠΑΜΕ, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη και μέσα στα υπηρεσιακά συμβούλια για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων. Να ενημερώνουμε, να  αποκαλύπτουμε και να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, στις αυθαιρεσίες και τις άδικες, αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις της Κρατικής Διοίκησης, χωρίς να ’χουμε αυταπάτες για το ρόλο τους.

Θα είμαστε το αυτί και το μάτι των συναδέλφων και στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής.

Η ίδια η ζωή απέδειξε ότι σε αρκετά Υπηρεσιακά Συμβούλια, με αγώνες και παρέμβαση των σωματείων, κατάφεραν συνάδελφοι να βρουν το δίκιο τους. Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών, η δράση και το ζωντάνεμα των πρωτοβάθμιων σωματείων είναι για τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ απαραίτητη προϋπόθεση, για να αντιπαλέψουμε τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης που "εξοντώνουν" εκπαιδευτικούς-γονείς-μαθητές και για να αποτρέψουμε να φορτωθεί στην πλάτη μας η καπιταλιστική ανάπτυξη.

Καλούμε τους συναδέλφους να μπουν στον αγώνα. Να υπερασπιστούμε το δίκιο μας μέσα και έξω από τα υπηρεσιακά συμβούλια. Να ανατρέψουμε, τους αντιλαϊκούς νόμους. Να παλέψουμε για ένα σχολείο χωρίς ταξικούς φραγμούς και διακρίσεις, μακριά από τη "Στρατηγική της ΕΕ για την Εκπαίδευση", την εμπορευματοποίηση της Παιδείας, την προσαρμογή της στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, την ημιμάθεια και την αντιεπιστημονικότητα.  Χωρίς αυταπάτες ότι μπορούν να υπάρξουν "φιλολαϊκές" λύσεις, χωρίς σύγκρουση με τους επιχειρηματικούς ομίλους και την ΕΕ, αγωνιζόμαστε να αποτρέψουμε νέα αντιλαϊκά μέτρα, να ανακουφιστεί η λαϊκή οικογένεια, να ετοιμαστεί το κίνημα, ώστε να περάσει στην αντεπίθεση διεκδικώντας ζωή, μόρφωση και δουλειά με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Στον αγώνα αυτό, οι αιρετοί του ΠΑΜΕ θα είναι μπροστά και μαζί με όλους τους συναδέλφους. Συναδέλφισες και συνάδελφοι, θα σας ενημερώνουμε κάθε φορά που στο ΑΠΥΣΠΕ συζητιούνται σημαντικά θέματα.

Οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής:

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ (τακτικό μέλος)

xagelon@yahoo.gr

ΜΕΡΑΜΒΕΛΙΩΤΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ (αναπληρωματικό μέλος)

chrisoulamera@yahoo.com