Ανακοίνωση των εκπροσώπων του Π.Α.ΜΕ στην ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Για τον κοινωνικό διάλογο

15/03/2016 - 19:22

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ), συνεδρίασε τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου και ένα από τα θέματα ήταν η συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας στον «κοινωνικό διάλογο» με το Υπουργείο Παιδείας για την εκπαίδευση και συγκεκριμένα την Ειδική Αγωγή.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ στο ΔΣ, Λασιόπουλος Αθανάσιος Αντιπρόεδρος του ΔΣ και Μαρία Τέλιου μέλος της Ομοσπονδίας, διαφώνησαν και καταψήφισαν την πρόταση της πλειοψηφίας του ΔΣ για συμμετοχή στον κοινωνικό διάλογο με το Υπουργείο Παιδείας για τους παρακάτω λόγους:

Η κυβέρνηση μιλώντας για το «διάλογο» ξεκαθάρισε ότι «οι όποιες αλλαγές θα κινούνται μέσα στους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν καθοριστεί και που έχουν επιβληθεί από την ίδια την οικονομική κρίση» ενώ «οι αρχές, σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ και ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, θα επικυρώσουν, έως τον Απρίλη του 2016, την αξιολόγηση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος που εκπόνησε ο ΟΟΣΑ το 2011» και «η επανεξέταση θα προτείνει συστάσεις σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές των χωρών του ΟΟΣΑ».

Η κυβέρνηση ξεκινάει διάλογο με δεδομένο ότι από την πλευρά της θα συνεχιστούν οι αντιδραστικές αλλαγές στην Παιδεία. Στον ίδιο δρόμο που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, στο δρόμο των επιταγών της ΕΕ του ΟΟΣΑ, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που θέλουν την Παιδεία «κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους»

Άρα ο στόχος του διαλόγου είναι να υπάρξει από την πλευρά των εργαζομένων:

-Αποδοχή και συναίνεση στην υλοποίηση των δεσμεύσεων του 3ου μνημονίου

-Αποδοχή και συναίνεση στις προτάσεις του ΟΟΣΑ για την Εκπαίδευση

-Αποδοχή και συναίνεση στην επιτάχυνση της διαδικασίας αξιολόγησης της εκπαίδευσης με κριτήρια την πιο στενή σύνδεση της με τις ανάγκες της κερδοφορίας των μονοπωλίων, σύμφωνα με τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ

Μέσα από το διάλογο η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τα τραγικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους και που επικρατούν σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.

Κανένας κοινωνικός διάλογος με το Υπουργείο Παιδείας που ακολουθεί την κυβερνητική πολιτική όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων δεν θα λύσει τα προβλήματα στην Ειδική Αγωγή.

- 150.000 παιδιά βρίσκονται εκτός της εκπαίδευσης της Ειδικής Αγωγής

- Όλα τα άτομα με ειδικές ανάγκες που είναι στην Ειδική Εκπαίδευση παραμένουν έως 22 ετών. Το μεγάλο πρόβλημα των γονιών είναι τι θα γίνει μετά, τι θα απογίνουν τα παιδιά τους;

Η κυβέρνηση έως τώρα δεν έχει διαψεύσει την πρόθεσή της για ένα ειδικό σχολείο σε κάθε διεύθυνση, με την παράλληλη στήριξη να μετατρέπεται σε περιοδική συνάντηση του εκπαιδευτικού με 2,3,4, και 5 παιδιά που χρήζουν βοήθειας. Άλλωστε, η κατάργηση με τροπολογία των Τμημάτων Ένταξης είναι ενδεικτική των προθέσεων της κυβέρνησης για αναβάθμιση της «ενταξιακής» πολιτικής.

Δεν συναινούμε! Οργανώνουμε τον αγώνα μας, χωρίς να μειώνουμε τις απαιτήσεις μας, μπροστά στην κατάθεση του νομοσχεδίου – λαιμητόμου της κοινωνικής ασφάλισης. Δίνουμε πετυχημένα τη μάχη της 48ωρης απεργίας.

Οργανώνουμε την αλληλεγγύη μας απέναντι στους πρόσφυγες με πρώτη απαίτηση να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που γεννούν τη φτώχια, την εξαθλίωση, την προσφυγιά.

Εδώ και τώρα απαιτούμε:

-         Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλυφτούν οι ανάγκες στην ειδική αγωγή

-         Μόνιμοι διορισμοί, με πλήρη δικαιώματα για το σύνολο των εργαζομένων στην ειδική αγωγή (ΕΕΠ, ΕΒΠ)

-         Κάθε παιδί με ειδικές ανάγκες να πηγαίνει στο κατάλληλο γι’ αυτό σχολείο. Κανένα παιδί εκτός εκπαίδευσης.

 

11/3/2016

Οι εκλεγμένοι με το ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα