Aνακοίνωση του ΔΣ του "Γ.Σεφέρη" για την έρευνα του ΙΠΕΜ - ΔΟΕ για τα 800 ολοήμερα διευρυμένου ωραρίου

10/12/2010 - 16:07

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. "Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ"

Θέμα: ΄Ερευνα του ΙΠΕΜ-ΔΟΕ για την εμπειρία από τα 800 ολοήμερα σχολεία διευρυμένου ωραρίου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» σε απάντηση εγράφου του ΙΠΕΜ-ΔΟΕ, έχει να δηλώσει τα εξής :

1. Ο Σύλλογός μας έχει εκφρασμένη θέση για το θέμα με δύο αποφάσεις Γενικών του Συνελεύσεων. Μία τον Ιούνη του 2010 και μία στις 21 Οκτώβρη του 2010, στην οποία εκτιμήθηκε και η μέχρι τότε εμπειρία. Την απόφαση αυτή την επισυνάπτουμε.

2. Επίσης, αρκετοί Σύλλογοι Διδασκόντων Σχολείων του Συλλόγου μας (παρ΄ όλο τον αυταρχισμό κάποιων διευθυντών στο να μη συνεδριάσουν) έχουν πάρει απ΄ την αρχή σχετικές αποφάσεις ( 1ο και 6ο Δ. Σχ. Μεταμόρφωσης, 1ο Δ. Σχ. Λυκόβρυσης, 13ο Δ. Σχ. Ν. Ηρακλείου, 9ο Δ. Σχ. Ν. Ιωνίας κλπ ). Κάποιες από αυτές επίσης τις επισυνάπτουμε.

3. Παρόμοιες αποφάσεις έχουν πάρει και φορείς του κινήματος των Γονέων της περιοχής μας ( Ένωση Γονέων Μεταμόρφωσης, Σύλλογος Γονέων 7ου Δημοτικού Μεταμόρφρωσης κλπ ) τις οποίες επίσης επισυνάπτουμε.

Νομίζουμε ότι όλα αυτά τα έγραφα, αποτελούν συλλογική εμπειρία αλλά και έκφραση θέλησης, ενάντια στην εφαρμογή αυτού του αντιπαιδαγωγικού  θεσμού. Ως εκ τούτου δε θεωρούμε αναγκαίο να πάρουμε μέρος σε καμιά άλλη έρευνα, αφού η εμπειρία των συναδέλφων αποτυπώντεται στις αποφάσεις του Συλλόγου μας. Αντίθετα θεωρούμε υποκριτική τη διαιώνιση της συζήτησης για την «εμπειρία των συναδέλφων», αφού ξεχνά ότι το κίνημα των εκπαιδευτικών έχει ήδη αντιδράσει στο θεσμό και παριστάνει ότι αρχίζει τώρα η συζήτηση από την αρχή.

ΤΟ Δ.Σ.