ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ THΣ ΕΛΜΕ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ

09/09/2010 - 14:55

Προς: Μητροπολίτη Κεφαλονιάς

Κοιν.: Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Περιφερειακή Διεύθυνση Ιονίων Νήσων. Υπουργείο Παιδείας

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ σας επισημαίνει ότι τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού εκκλησίας – κράτους με ότι αυτό συνεπάγεται στο επίπεδο του περιεχομένου των μαθημάτων αλλά και στο επίπεδο των σχολικών γιορτών, επετείων, αγιασμών λόγω έναρξης σχολικής χρονιάς κ.ο.κ. Πέρα από αυτό θέλουμε να σας ενημερώσουμε, εάν βέβαια δεν το γνωρίζετε ή εάν δεν είναι δική σας κατεύθυνση, ότι έχει εντοπιστεί τουλάχιστον σε μία περίπτωση συστηματικά, κάθε χρόνο, κατά τη μέρα του αγιασμού να ακούγεται το «νίκας τοις βασιλεύσι».

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ μετά τη γνωστοποίηση αυτή θεωρεί ότι θα έχετε ακέραια την ευθύνη για οποιαδήποτε αντίδραση υπάρξει εξαιτίας της επανάληψης των φαινομένων αυτών. Στο παρελθόν υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ της ΕΛΜΕ και της Μητρόπολης Κεφαλληνίας σχετικά με τη διδασκαλία των Θρησκευτικών σε μαθητές που είχαν διαφορετική προσέγγιση περί θεολογίας ή διαφορετικό θρήσκευμα. Μας είχατε εγκαλέσει στο όνομα της νομιμότητας. Αντίστοιχα αυστηρό είναι σχετικά με την παρουσία των εκπαιδευτικών στις προσευχές και τους εκκλησιασμούς το καθηκοντολόγιο του νέου Υπουργείου Παιδείας που εξέδωσε η κυρία Διαμαντοπούλου. Φαίνεται ότι η «νομιμότητα» για ορισμένους που την επικαλούνται είναι πολύ ελαστική.

Τη σημερινή αστική δημοκρατία ο λαός ασφαλώς θα την αμφισβητήσει μέσα από τις δικές του διαδικασίες και θα οικοδομήσει τη νέα λαϊκή νομιμότητα. Όμως το πολιτειακό ζήτημα περί βασιλείας ή μη, όπως και οι απόψεις περί «δεξιάς του κυρίου» μην αμφιβάλλετε πως έχουν κριθεί οριστικά.

Αργοστόλι 9 Σεπτέμβρη 2010

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα