Αντιπροσωπεία της ΟΙΕΛΕ είχε χτες συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ
Θύματα του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το σχολείο της «αγοράς» είναι και οι εκπαιδευτικοί στα ιδιωτικά σχολεία, αφού ανατρέπονται συνολικά οι εργασιακές τους σχέσεις και μετατρέπονται πλήρως σε φθηνό, ευέλικτο και αναλώσιμο εργατικό δυναμικό. Η εξέλιξη αυτή δεν ήρθε από το πουθενά, αλλά συνδέεται συνολικά με τις αλλαγές στην εκπαίδευση και τα σχέδια οριστικής διάλυσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Χθες, αντιπροσωπεία της ΟΙΕΛΕ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, μετά από αίτημα της ΟΙΕΛΕ. Η συνάντηση αφορούσε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα τις παραπέρα ανατροπές των εργασιακών σχέσεων στους εκπαιδευτικούς στα ιδιωτικά σχολεία.
Μετά τη συνάντηση ο Νίκος Σοφιανός, Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δήλωσε:
«H ΟΙΕΛΕ μας ενημέρωσε για τις θέσεις της απέναντι στο πολυνομοσχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση. Εκφράσαμε τη ριζική μας αντίθεση με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης στην εκπαίδευση, που σαφώς πλήττουν και τα εργασιακά και εκπαιδευτικά δικαιώματα και των εργαζόμενων στην ιδιωτική εκπαίδευση και όχι μόνο στη δημόσια. Εκφράζουμε τη στήριξή μας στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων το επόμενο διάστημα, που με αιχμή και την αντίθεση στην παραπέρα εμπορευματοποίηση και ταξικοποίηση της εκπαίδευσης στην Ελλάδα, βάζουν στο στόχαστρο τη συνολική αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, που πλήττει το σύνολο των εργασιακών, ασφαλιστικών κοινωνικών δικαιωμάτων ».
Η ΟΙΕΛΕ, με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της, ζήτησε από το ΚΚΕ να καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή, για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Το ΚΚΕ αποδέχτηκε τη συγκεκριμένη πρόταση.
Νωρίτερα, το πρωί, η ΟΙΕΛΕ έδωσε συνέντευξη Τύπου, όπου, κυριολεκτικά, παρουσίασε ένα χρονικό αποτυχημένων παζαριών με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Ο αντιπρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Κ. Παπαντωνόπουλος, ενημέρωσε για τις κινήσεις της Ομοσπονδίας, μοιράζοντας μέχρι και το ... προσύμφωνο ΟΙΕΛΕ - υπουργείου, πριν την «εξαπάτηση». τις Υποστήριξε ότι μόνον οι σχολάρχες είναι ευνοημένοι απ 'ανατροπές στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών, «ξεχνώντας» τα έργα και τις ημέρες της ηγεσίας της ΟΙΕΛΕ, που εδώ και χρόνια σουλατσάρει από «κοινωνικό διάλογο» σε «κοινωνικό διάλογο» και είναι συνυπεύθυνη για τις άθλιες εργασιακές σχέσεις στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Σύμφωνα με τον Κ. Παπαντωνόπουλο, είχε πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση με το υπουργείο Παιδείας και τους εργοδότες, αλλά το υπουργείο αθέτησε τις υποσχέσεις του, ικανοποιώντας μόνο τις απαιτήσεις των σχολαρχών. Από τη συνέντευξη δεν έλειψαν τα περί «σικέ διαλόγου» και οι άσφαιρες επιθέσεις στους εργοδότες και την υπουργό Παιδείας. Επιπλέον, η ΟΙΕΛΕ αναφέρθηκε σε μια σειρά συνταγματικές ρυθμίσεις και γνωματεύσεις του ΣτΕ, συνεχίζοντας να καλλιεργεί αυταπάτες, παρόλο που αποδείχτηκε, για μια ακόμη φορά, ότι όταν το κεφάλαιο αποφασίζει να επιτεθεί δεν έχει πρόβλημα να παραβιάζει νόμους του αστικού κράτους, του κράτους του.
Χαρακτηριστικό, επίσης, είναι πως η ΟΙΕΛΕ προσωποποιεί την επίθεση, κατηγορώντας ως υπεύθυνη των αλλαγών την υπουργό Παιδείας και όχι συνολικά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, όμως, συνεχίζει την «αλληλογραφία» της με επιστολές στην υπουργό Παιδείας, ζητώντας να μάθει τους λόγους της «εξαπάτησης»! Μεταξύ των πολλών ανακοινώσεων, επιστολών και εγγράφων που μοίρασε ήταν κι ένα κείμενο του Συνδέσμου των σχολαρχών, με ημερομηνία 26 Απρίλη, όπου πανηγυρίζουν για «αναγνώριση των δίκαιων και ορθών» τους θέσεων, από την πολιτεία.