Απαιτεί διορισμούς εκπαιδευτικών

04/02/2013 - 01:07

Δίωρη στάση εργασίας και μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε την Τετάρτη, η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Οι εκπαιδευτικοί απαίτησαν να καλυφθούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών με άμεσους διορισμούς από την πληθώρα των άνεργων συναδέλφων τους, και είπαν «όχι» στις συμπτύξεις σχολείων και τμημάτων, στις υποχρεωτικές υπερωρίες.Οπως κατήγγειλαν, πλησιάζει το τέλος του Γενάρη, έχουμε ήδη διανύσει το μισό σχολικό έτος και στη Θεσσαλονίκη εξακολουθούν να υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών. Υπολογίζονται σε τουλάχιστον 70 στην ανατολική Θεσσαλονίκη και 57 στη δυτική. Οι χαμένες διδακτικές ώρες από την αρχή της χρονιάς στα Γυμνάσια, στα Λύκεια, στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ της Θεσσαλονίκης αριθμούν σε δεκάδες χιλιάδες. Πολλοί μαθητές των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ της περιοχής δεν έχουν διδαχτεί ούτε μια ώρα μαθημάτων ειδικότητας (Κομμωτική, Φυσικοθεραπευτές, Αισθητική κ.ά.) από την αρχή ήδη της χρονιάς.

Το υπουργείο Παιδείας, αντί να προβεί άμεσα σε πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού, ξεκίνησε τις υποχρεωτικές αναθέσεις υπερωριών, τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών, τις συγχωνεύσεις τμημάτων και την αύξηση αριθμού μαθητών ανά τμήμα.

Η Α' ΕΛΜΕ καταγγέλλει όλα τα παραπάνω και καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές σε αντίσταση και αγώνα για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Την καταγγελία της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης κατέθεσε στη Βουλή ως αναφορά προς τον υπουργό Παιδείας η βουλευτής του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα