ΑΣΕ: Δελτίο Τύπου για τις συνεδριάσεις των Δ.Σ. ΔΟΕ – ΟΛΜΕ στις 6/3/2018

08/03/2018 - 15:48
Δελτίο Τύπου για τις συνεδριάσεις των Δ.Σ. ΔΟΕ – ΟΛΜΕ στις 6/3/2018

Δελτίο Τύπου για τις συνεδριάσεις των Δ.Σ. ΔΟΕ – ΟΛΜΕ στις 6/3/2018

Την Τρίτη 6 Μαρτίου συνεδρίασαν τα Διοικητικά Συμβούλια ΔΟΕ – ΟΛΜΕ για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, μετά από πρόταση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ).

1. Η ΑΣΕ κατέθεσε και στα δύο Δ.Σ. κοινή πρόταση, που περιείχε τους εξής άξονες:

  • Η συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να γίνει με όρους κινήματος, με μαζικές συγκεντρώσεις, να μη γίνει στα μουλωχτά, να μην είναι προσχηματική και να μη γίνει αφορμή για να εξυπηρετηθούν τα προπαγανδιστικά παιχνίδια της κυβέρνησης.
  • Να δοθεί συνέχεια και να κλιμακωθεί ο αγώνας μονίμων και αναπληρωτών με 24ωρη Απεργία και Πανελλαδική Συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας, την Παρασκευή 16 Μαρτίου στις 13:00.
  • Να πραγματοποιηθούν συσκέψεις και Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και των ΣΥΛΛΟΓΩΝ έτσι, ώστε να προετοιμαστεί η απεργιακή κινητοποίηση για τις 16 Μάρτη.
  • Ταυτόχρονα, στην κατεύθυνση ενίσχυσης της απεργιακής κινητοποίησης, τα σωματεία να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

2. Στην ΟΛΜΕ, ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ – ΠΕΚ, συμφώνησαν και πήγαν στη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, πέρα και μακριά από τους συναδέλφους, πίσω από τις πλάτες του κλάδου. Δέχθηκαν δηλαδή να γίνουν «χρήσιμοι μαϊντανοί», ακόμα μια φορά, στην κυβερνητική εξαπάτηση! Δε φτάνει που ο Υπ. Παιδείας κοροϊδεύει κατάμουτρα για άλλη μια φορά τους εκπαιδευτικούς, μιλώντας για ανακοίνωση μόνιμων διορισμών από Οκτώβρη (αλήθεια τίνος έτους;), έχουν το θράσος αυτοί οι συνδικαλιστές, παίζοντας το ρόλο του «λαγού», να συζητάνε μαζί με την κυβέρνηση κριτήρια απολύσεων για τους χιλιάδες αναπληρωτές συνάδελφους μας.

Στη ΔΟΕ, ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ – ΑΕΕΚΕ/ΕΡΑ (ΣΥΡΙΖΑ), αρχικά τοποθετήθηκαν θετικά για τη συνάντηση με το Υπουργείο, στις 7 Μάρτη. Στην πορεία της συζήτησης προσάρμοσαν τη θέση τους. Ανέπτυξαν όμως μια επικίνδυνη λογική σε σχέση με την ανάγκη αγωνιστικής απάντησης στην κυβέρνηση, πως ο κόσμος δεν απεργεί, δε συμμετέχει, την ίδια ώρα που δεν «κουνάνε το δαχτυλάκι τους»  γι’ αυτό. Τελικά, το Δ.Σ. της ΔΟΕ κατέληξε η συνάντηση με το Υπουργείο να γίνει τη μέρα της απεργιακής κινητοποίησης στις 16 Μάρτη. Η πρόταση αυτή ψηφίστηκε απ΄ όλες τις παρατάξεις.

Οι κυβερνητικές παρατάξεις στη ΔΟΕ δε στήριξαν την πρόταση της ΑΣΕ για 24ωρη Απεργία, στην ΟΛΜΕ καταψήφισαν την πρόταση για 24ωρη απεργία μέσα από διαδικασία Γενικών Συνελεύσεων.

3. Η αποφασιστική στάση των εκπροσώπων της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, κυρίως όμως η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στις συγκεντρώσεις 2/3 σε όλη τη χώρα, οδήγησε τα Δ.Σ. να αποφασίσουν τελικά η απεργιακή κινητοποίηση να πραγματοποιηθεί έστω και με τη μορφή 3ωρων στάσεων εργασίας από Ομοσπονδίες + 3ωρων από ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ/ΕΛΜΕ για τις 16 Μάρτη. Η πρόταση αυτή στη ΔΟΕ ψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις, στην ΟΛΜΕ δεν τη στήριξαν μόνο οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ που ψήφισαν λευκό.

Είναι φανερό ότι ο αγώνας, η οργάνωση των κινητοποιήσεων και η επιτυχία τους πέφτουν στις πλάτες των ΣΥΛΛΟΓΩΝ και ΕΛΜΕ, όλων των συναδέλφων, μονίμων και αναπληρωτών. Οι συνδικαλιστές ηγεσίες σε ΟΛΜΕ και ΔΟΕ δεν μπορούν να οργανώσουν αυτή την πάλη κι αυτό αποδεικνύει η στάση τους όλο το προηγούμενο διάστημα.

Με όλες μας τις δυνάμεις ριχνόμαστε στη μάχη για την επιτυχία της Απεργιακής Κινητοποίησης και της Πανελλαδικής Συγκέντρωσης στο Υπ. Παιδείας στις 16/3 στις 13.00! Όλες και Όλοι στον Αγώνα!

7/3/2018

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα