Α.Σ.Ε. Παλαιού Φαλήρου: Όχι στις συγχωνεύσεις σχολείων

18/02/2016 - 21:26

Ο Δ/ντής Εκπ/σης Δ΄ Αθήνας κ. Χατζηδημητρίου λίγο πριν λήξει η θητεία του πρότεινε, εντελώς απροειδοποίητα, ερήμην της εκπαιδευτικής κοινότητας (και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις μέχρι τον Ιούνιο), την συγχώνευση του 1ου με το 8ο νηπιαγωγείο Π.Φαλήρου .

Οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων και νηπιαγωγείων αποτελούν επιδίωξη των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια υλοποίησης των μνημονίων αλλά ,και πριν από αυτά, στα πλαίσια εφαρμογής του« νέου σχολείου »με τα γνωστά αποτελέσματα κατάργησης πολλών οργανικών θέσεων , αύξησης του αριθμού των μαθητών στις τάξεις, συνολικότερης υποβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Καταγγέλλουμε αυτή τη μεθόδευση αλλά και κάθε απόπειρα κλεισίματος σχολείου ή αναστολής λειτουργίας του ή «προσωρινής» στέγασης νηπιαγωγείου μέσα σε δημοτικό σχολείο.

Απαιτούμε από την δημοτική αρχή και τον Διευθυντή Εκπαίδευσης την ίδρυση νέων νηπιαγωγείων σε καινούργια κτίρια ,σύγχρονα ,με κατάλληλη υποδομή ,αρκετών να καλύψουν και τον αριθμό των προνηπίων τα οποία αυτή τη στιγμή αποκλείονται από την προσχολική αγωγή. Την διατήρηση των οργανικών θέσεων και την στελέχωση των νηπιαγωγείων με μόνιμο, βοηθητικό προσωπικό.

  • Καλούμε τα μέλη της ΔΕΠ να μην συναινέσουν σε μια τέτοια απόφαση που καταργεί τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και αφήνει στον αέρα εργαζόμενους .

  • Καλούμε τον νέο Δ/ντή Εκπ/σης να ανακαλέσει την πρόταση περί συγχώνευσηςκαι να στοιχηθεί με τον κλάδο και τα αιτήματά του.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Παλαιού Φαλήρου έχει εκφράσει τις παραπάνω θέσεις που είναι γνωστές στους συναδέλφους και δεν τις προσάρμοσε, δεν τις «εξορθολόγισε», δεν τις έκοψε στα μέτρα του ρεαλισμού των μνημονίων.

Τις θέσεις αυτές στήριξε και στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου μας και αποτέλεσαν κατ' αρχήν ομόφωνη απόφασή του.

Καταγγέλλουμε τους συναδέλφους της ΔΑΚΕ αλλά και της ΕΡΑ που ακολουθώντας τη γνωστή τακτική της κολοτούμπας και προκειμένου να είναι συνεπείς με τις αντιεκπαιδευτικές, μνημονιακές δεσμεύσεις των πολιτικών τους φορέων ( ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα) έκαναν αυτό που ξέρουν πολύ καλά ,δηλαδή, άλλα να λένε στους συναδέλφους, άλλα στα όργανα, άλλα να στηρίζουν οι δημοτικές τους παρατάξεις και άλλα οι εκπρόσωποι τους στη Διοίκηση .Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους της ΕΡΑ ότι άλλα έλεγαν προεκλογικά, ξεχνούν ότι δεσμεύτηκαν όχι μόνο να σταματήσουν τις συγχωνεύσεις αλλά υποσχέθηκαν και επαναλειτουργία σχολείων που οι προηγούμενοι είχαν καταργήσει. Τα περί αναστολής λειτουργίας δε, που πρότεινε η ΔΑΚΕ ,για μας σημαίνουν κατάργηση επί το κομψότερον και δεν τα συζητάμε καν.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην χαμηλώνουν τον πήχυ των απαιτήσεών τους.

Ο κλάδος τα τελευταία χρόνια έχει δώσει αγώνα για να περιφρουρήσει δικαιώματα και κατακτήσεις.

Η υποταγή στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα δεν είναι ρεαλισμός .

 

Τα μέλη της ΑΣΕ στο ΔΣ

 

Αλεξία Μελίσσαργου

Μαριάννα Γιαννακοπούλου

Μαρία Τάρλα

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα