Α.Σ.Ε. στην Ε΄ΕΛΜΕ Αθήνας: Καταργούν τις τάξεις υποδοχής για τα προσφυγόπουλα

25/10/2017 - 19:25
καταργούν τις τάξεις για τα προσφυγόπουλα

Αίσχος!!!
Καταργούν τις τάξεις υποδοχής για τα προσφυγόπουλα,
βάζουν κατατακτήριες (!!!),
ανακοινώνουν πως δεν προβλέπεται τίποτε για τους πρόσφυγες στα ΕΠΑΛ
και στοιβάζουν τους μαθητές στο όνομα του ανθρωπισμού!!!

Συνάδελφοι, για άλλη μία φορά, η επαγγελματική εκπαίδευση δέχεται ακόμα ένα πλήγμα, λίγες μέρες μάλιστα μετά την κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων. Η Διεύθυνση Α' Αθήνας παίρνει τώρα πίσω τα τμήματα υποδοχής προσφύγων που είχε εξαγγείλει.

Τα προσφυγόπουλα που, παρόλα τα εμπόδια και τις δυσκολίες, έχουν τη θέληση να ενταχθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία, πρόκειται να στοιβαχτούν στα υφιστάμενα τμήματα γενικής παιδείας, χωρίς να υλοποιηθεί καμία προϋπόθεση για να μπορούν να εκπαιδευτούν πραγματικά.

Φθάνουν στο σημείο, μάλιστα, μέσω των διοικήσεων της εκπαίδευσης να προετοιμάζουν ακόμη και κατατακτήριες εξετάσεις (πχ 1ο ΕΠΑΛ Αθήνας) προκειμένου να πάρουν το εισιτήριο ακόμη και για το στοίβαγμα αυτό!!! Θα δημιουργηθεί μια κατάσταση αφόρητη.

Στο 2ο ΕΠΑΛ ανακοινώνουν, πάλι προφορικά, ότι δεν υπάρχει νομοθεσία για τάξεις υποδοχής στα ΕΠΑΛ, τη στιγμή που οι διάφορες ΜΚΟ που «αλωνίζουν» τα εγγράφουν εκεί. Χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς προσλήψεις προσωπικού, θέλουν να παρκάρουν 42 προσφυγόπουλα στο 2ο ΕΠΑΛ Αθήνας και άλλα 17 στο 1ο ΕΠΑΛ Αθήνας.

Δεν είναι ομαλή ένταξη να στοιβάζονται τα προσφυγόπουλα σε μια τάξη, με το μάθημα να γίνεται μισό στα ελληνικά, μισό στα αγγλικά και να μεταφράζει κάποιος μαθητής στα συριακά! Είναι περαιτέρω υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ως πότε πια θα βγάζουν το φίδι απ' την τρύπα, χάρη στο φιλότιμό τους, οι εκπαιδευτικοί; Γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για τμήματα υποδοχής, αλλά υπάρχουν 2,4 δις για τα F16; Πού δίνουν λόγο οι ΜΚΟ που είναι καθημερινά στα σχολεία ως εργολάβοι προσφύγων;

Απαιτούμε να ενταχθούν όλα τα προσφυγόπουλα στην εκπαιδευτική διαδικασία, στο πρωινό πρόγραμμα των σχολείων, με την κατάλληλη προετοιμασία, σχεδιάζοντας και παίρνοντας τα αντίστοιχα μέτρα στήριξης ώστε αυτή η διαδικασία να γίνει με ομαλό τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία, το γνωστικό επίπεδο, τη γνώση της ελληνικής γλώσσας.

Λύση δεν είναι, παρόλα τα πραγματικά προβλήματα που δημιουργούνται, να στρέφονται οι Έλληνες ή οι παλιότεροι μετανάστες ενάντια στους νεώτερους μετανάστες και πρόσφυγες.

Η λύση βρίσκεται στην πάλη όλων μαζί των μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών για το δικαίωμα στη μόρφωση όλων των παιδιών Προσφύγων, Ελλήνων και Μεταναστών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν ενεργητικά και πολύμορφα την κινητοποίηση μαθητικών συμβουλίων, γονεϊκών οργανώσεων και δεκάδων ΕΛΜΕ, για τη Δευτέρα 30 Οκτώβρη, στις 12:00, στα Προπύλαια.

Καταγγέλλουμε την παράταξη των Παρεμβάσεων, που έχει την απόλυτη πλειοψηφία στην Ε' ΕΛΜΕ Αθήνας, διότι 7 μέρες μετά το ΔΣ της 18/10 και ενώ τα προβλήματα κλιμακώνονται (καταργήσεις τμημάτων, τάξεων υποδοχής κλπ.) δεν έχουν ακόμα ανακοινώσει απόφαση στήριξης της παραπάνω κινητοποίησης, ούτε έχουν ακόμα προκηρύξει στάση εργασίας ώστε να συμμετάσχουν σε αυτήν και οι συνάδελφοι.

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα