Α.Σ.Ε. στο ΣΕΠΕ "Αλ. Δελμούζος": Για τη στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ

20/12/2019 - 01:10

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μπροστά στην ψήφιση του νέου προϋπολογισμού η ΑΣΕ κατέθεσε πρόταση ανακοίνωσης στο Δ.Σ. για συμμετοχή στη συγκέντρωση την Τετάρτη 18/12/2019 στα Προπύλαια μαζί με Εργατικά Σωματεία -  Ομοσπονδίες - ΕΚ, ενάντια  στο  προσχέδιο  του προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ  στη βουλή την προηγούμενη  βδομάδα.

Επιγραμματικά αναφέρουμε ότι πρόκειται για ακόμα έναν προϋπολογισμό – θηλιά για κάθε λαϊκή οικογένεια αφού χαρακτηρίζεται από αύξηση των έμμεσων φόρων, του ΕΝΦΙΑ και τη φορολογία εισοδήματος. Συνολικά από τα 800εκ. που προβλέπει το πλεόνασμα, οι εργαζόμενοι θα κληθούν να πληρώσουν περίπου το 92% και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι μόνο το 8%! Την ίδια στιγμή προβλέπονται το πάγωμα των δαπανών για την Παιδεία, η μείωση των δαπανών για την Υγεία και τις συντάξεις και από την άλλη συνολικά δίνονται 740 εκατ. ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους μέσω της μείωσης της φορολογίας και των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.

Ένας τέτοιος προϋπολογισμός είναι απορριπτέος για κάθε εργαζόμενο και κάθε Σωματείο οφείλει να είναι σε θέση μάχης ώστε να οργανώσει τον αγώνα από κοινού με άλλα Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα διεκδικώντας τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες μας. Αυτή την άποψη εξέφρασαν και οι εκλεγμένοι στο ΔΣ του Σωματείου μας.

Η πρόταση για συμμετοχή του συλλόγου μας καταψηφίστηκε από την πλειοψηφούσα παράταξη των Προοδευτικών Ρευμάτων αιτιολογώντας πως δεν συμφωνούν σε δράσεις και ενέργειες οι οποίες θα γίνονται έξω από την ΔΟΕ ή την ΑΔΕΔΥ και στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, γιατί είναι καθαρά κομματική πρόταση του ΚΚΕ! Ξέχασαν όμως να πουν σε ποια πλατεία θα συγκεντρωθούν ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ για να πάμε όλοι μας εκεί για να διαμαρτυρηθούμε για το τσάκισμα της ζωής μας που συνεχίζεται και εντείνεται και με αυτό τον προϋπολογισμό.

Πουθενά δε θα συγκεντρωθούν συναδέλφισσες και συνάδελφοι ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ μιας και οι συμβιβασμένες  ηγεσίες  τους σφυρίζουν  αδιάφορα  στα τραπέζια  της συνεργασίας με το κράτος και  την εργοδοσία και «παζαρεύουν» στην κυριολεξία πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι στο βωμό της ανάπτυξης. 

Να ξεκαθαρίσουμε τα εξής: Τα περί διασπαστικών και διχαστικών κινητοποιήσεων αποτελούν  προσβολή σε  εκατοντάδες  σωματεία  που παίρνουν  την πρωτοβουλία να αντιδράσουν. Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα που αρκετά από αυτά δε συμφωνούν σε όλα με το ΠΑΜΕ αλλά κατανοούν πως χρειάζεται να ορθωθεί μέτωπο απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τις ζωές των εργαζομένων συνολικά. Τα Προοδευτικά Ρεύματα στην πράξη προτείνουν να μην κάνουν οι εκπαιδευτικοί μέλη του τίποτα αφού ΔΟΕ - ΑΔΕΔΥ δεν παίρνουν καμία αγωνιστική πρωτοβουλία!  Οι δικαιολογίες αυτές αποτελούν προσβολή κυρίως απέναντι και σε χιλιάδες εργαζόμενους που  καθημερινά  παίζουν τη δουλειά τους κορώνα – γράμματα. 

Για μια ακόμα φορά, ο Σύλλογός μας θα απουσιάσει από το προσκλητήριο της μάχης. Για μια ακόμα φορά η πλειοψηφία του σωματείου μας θα λειτουργήσει ως ουραγός των ηγεσιών του κοινωνικού εταιρισμού της Ομοσπονδίας και της Συνομοσπονδίας. Με τη μόνη αιτιολογία ότι στην κινητοποίηση «καλεί το ΠΑΜΕ». Κρίμα…

Καλούμε κάθε συνάδελφο να βγάλει τα συμπεράσματά του από τη στάση της παραπάνω παράταξης και να πάει κόντρα  στη λογική  της  αναμονής, του εφησυχασμού  και  της  υποταγής.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 6.30 Μ.Μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ μαζί  με  τα  ταξικά  συνδικάτα  ενάντια  στον προϋπολογισμό έκτρωμα. 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα