Α.Σ.Ε. στο Σ.Ε.Π.Ε. Χίου: Ανακοινώσεις για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων και τους "Ανεξάρτητους Εκπαιδευτικούς"

29/05/2017 - 22:04

Για το ζήτημα της Εκπαίδευσης των Προσφυγόπουλων

• Οι πρόσφυγες είναι θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.
  • Ανοιχτοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας, με ανθρώπινες συνθήκες στέγασης, σίτισης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών. Να στελεχωθούν οι δημόσιες κρατικές δομές με τις αναγκαίες προσλήψεις. Να καταργηθούν οι διάφορες ΜΚΟ, που με κρατική στήριξη κάνουν μπίζνες με την προσφυγιά και τον ανθρώπινο πόνο. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
  • Απειθαρχία στο Δουβλίνο και τη συνθήκη Σένγκεν, που εγκλωβίζουν στη χώρα μας χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Να δοθεί άσυλο στους πρόσφυγες και ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν. Να διατεθούν μεταφορικά μέσα για την αποσυμφόρηση των νησιών και άλλων συνοριακών περιοχών. Αγωνιζόμαστε για μέτρα ανακούφισης των μεταναστών. Καταδίκη της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, όχι στην υποχρεωτική κράτηση μεταναστών και προσφύγων στα νησιά. Άμεση μετακίνησή τους προς τις χώρες προορισμού τους.
  • Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και έχουν αποκτήσει βιοτικούς δεσμούς.
  • Εγγραφή στο δημόσιο σχολείο όλων των παιδιών των μεταναστών, ανεξάρτητα από έγγραφα νομιμοποίησης. Διδασκαλία της μητρικής τους γλώσσας με στοιχεία πολιτισμού της χώρας προέλευσής τους, ενταγμένη οργανικά στο ενιαίο αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Εγγραφή στο δημόσιο σχολείο όλων των προσφυγόπουλων με δημιουργία κατάλληλων υποδομών (τμήματα υποδοχής, προσλήψεις, χρηματοδότηση).Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξη όλων των παιδιών των μεταναστών και προσφύγων στο Δημόσιο Σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.  Με ευθύνη του κράτους να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, τη στήριξη των υποδομών (τμήματα υποδοχής...) και των σχολικών επιτροπών. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα προσφυγόπουλα να ζήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες.

Ενάντια στον πόλεμο, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις & τη συμμετοχή της χώρας μας

• Δεν δεχόμαστε η γειτονία μας να γίνει θέατρο πολεμικών συγκρούσεων για τα κέρδη των μονοπωλίων, δε δεχόμαστε το Αιγαίο να γίνεται υγρός τάφος προσφύγων και μεταναστών.
  • Απαιτούμε να σταματήσουν αμέσως οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γεννούν μετανάστευση και προσφυγιά. Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της χώρας μας σε αυτές που γίνονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να κλείσει η βάση της Σούδας, να μη γίνει η βάση στην Κάρπαθο.
  • Απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ «ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ 7 ΚΑΙ ΑΝΩ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ»!!!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Είναι προκλητική για τους αναπληρωτές και τις αναπληρώτριες η θέση των «Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών», για μονιμοποίηση μόνο όσων αναπληρωτών «έχουν 7 και άνω χρόνια προϋπηρεσίας»!!! Ξεπέρασαν και την κυβέρνηση!!!

Αλήθεια, όσοι συνάδελφοι αναπληρωτές εργάζονται λιγότερα χρόνια ή είναι νεοδιόριστοι έχουν λιγότερο ανάγκη τη μόνιμη και σταθερή δουλειά;

Γι’ αυτό παλέψαμε και παλεύουμε; Αυτή είναι η «ενότητα» που ευαγγελίζονται οι «Ανεξάρτητοι», που στη ΔΟΕ στηρίζουν τη φιλοκυβερνητική ΑΕΕΚΕ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ – πρώην ΠΑΣΚ);

Όλοι και όλες να δώσουμε απάντηση! Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους αναπληρωτές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αυτό έχουμε ανάγκη και γι’ αυτό παλεύουμε.

Απαντάμε με αποφασιστική στήριξη της Α.Σ.Ε στις εκλογές για τους αντιπροσώπους στο 86η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ, για Σωματείο και Ομοσπονδία στο ύψος των αναγκών και των διεκδικήσεών μας.