Κέρκυρα

Α.Σ.Ε. στο Σ.Ε.Π.Ε. Κέρκυρας: Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιοτου Υπουργείου Παιδείας

16/04/2020 - 18:21

Δήλωση εκπροσώπου της ΑΣΕ στο ΣΕΠΕ Κέρκυρας

Να μην κατατεθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που κάνει ακόμα χειρότερο και πιο ταξικό το σχολείο!

Μια πρώτη απάντηση στην πρόθεση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας να καταθέσουν το περιβόητο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία έδωσαν σήμερα μια σειρά σωματεία ανά την Ελλάδα. Στο νομοσχέδιο αυτό περιλαμβάνονται αλλαγές στα προγράμματα σπουδών των Δημοτικών και των Γυμνασίων, αλλαγές του τρόπου εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η επαναφορά της τράπεζας θεμάτων, η αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, η προώθηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στα Πανεπιστήμια, κ.α. που το προηγούμενο διάστημα βρήκαν απέναντι όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο θεωρούν ότι αυτές οι συνθήκες, της πανδημίας και του περιορισμού της κυκλοφορίας, αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους. Αυτή η πράξη μόνο εχθρική μπορεί να χαρακτηριστεί, τη στιγμή που βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και με κλειστά σχολεία. Και μόνο το γεγονός ότι έρχεται σε αυτές τις συνθήκες ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο αποδεικνύει ότι μόνο αρνητικό περιεχόμενο μπορεί να έχει. Γι αυτό και τρέχουν να προλάβουν να νομοθετήσουν υπό αυτές τις συνθήκες, κοιτώντας την επόμενη μέρα, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθούν οι αντιδράσεις από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Η σημερινή κινητοποίηση που έγινε στην ΠΔΕ Ιονίων Νήσων πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ, στην οποία ανταποκρίθηκε η Α.Σ.Ε. Πρωτοβάθμιας και έγινε καθαρό προς κάθε κατεύθυνση: «Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην ψήφιση αντιεκπαιδευτικών νόμων εν μέσω πανδημίας και με κλειστά σχολεία». Ερωτήματα μας προκαλεί η στάση των υπόλοιπων παρατάξεων του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Κέρκυρας που δεν τοποθετήθηκαν ΚΑΝ στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ και το τελευταίο διάστημα είναι μόνιμα απόντες και σε πλήρη απόσταση από τους αγώνες των εκπαιδευτικών στο νησί.

Απαιτούμε:

  • Να μην κατατεθεί το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο ούτε τώρα, ούτε ποτέ.
  • Εδώ και τώρα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα στήριξης του δημόσιου σχολείου, να παράσχει καθολικά όλον τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, να υλοποιήσει τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών σωματείων. Να διασφαλίσει, με αποκλειστικά κρατική ευθύνη, πως όλοι οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα ισότιμης συμμετοχής στην “εκπαιδευτική διαδικασία” αυτό το διάστημα.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ!

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα