Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ

Αστυνομικοί έλεγχοι σε δημοτικά σχολεία της Χίου!

03/06/2020 - 13:58

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας ξεπέρασαν κάθε όριο!!

Αντί να εξασφαλίσουν μόνιμο και επαρκές προσωπικό για την καθαριότητα των σχολείων, αντί να καλύψουν τα κενά σε εκπαιδευτικούς, αντί να εξασφαλίσουν την αναγκαία κρατική χρηματοδότηση και να διαμορφώσουν σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές... στέλνουν την αστυνομία στα σχολεία για έλεγχο των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Συνέβησαν, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, χθες στην Χίο όπου αστυνομικά όργανα διενήργησαν ελέγχους σε δύο σχολεία της πόλης της Χίου, στο 4ο και 5ο  δημοτικά σχολεία αντίστοιχα, εκτελώντας πάγιες εντολές για έλεγχους  σε δημόσιες υπηρεσίες.

Εκπαιδευτικοί και γονείς όλο αυτό το διάστημα δεν παίζουν με την υγεία των παιδιών τους και των ίδιων, ώστε να μην πράττουν τα δέοντα. Είναι ανεπίτρεπτο η διασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας των σχολείων, που είναι κρατική κυβερνητική ευθύνη, να μετατίθεται στην αστυνομία. Καμία δουλεία δεν έχει η αστυνομία μέσα στα σχολεία!

Είναι απαράδεκτη κάθε απόπειρα τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών που λειτουργούν υπό αντίξοες συνθήκες, ώστε να εκτελούν στο ακέραιο τα καθήκοντά τους. Είναι φανερό ότι, τέτοιες ενέργειες εντείνουν το κλίμα φόβου και ανασφάλειας που είναι ήδη μεγάλο, εξ αιτίας των οξυμένων προβλημάτων που παραμένουν με το άνοιγμα των σχολείων.

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας να πάρουν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για την εξασφάλιση των απαραίτητων όρων υγιεινής και ασφάλεια στα σχολεία.

Εδώ και τώρα να εξασφαλίσουν, ότι δεν θα ξανασυμβεί αντίστοιχο περιστατικό αυθαιρεσίας που διαταράσσει την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Αθήνα, 2 Ιουνίου 2020

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα