Δε θα δεχτούμε συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων

25/02/2011 - 10:15

Παρουσία γονιών και εκπαιδευτικών, συζητήθηκε την περασμένη Τρίτη το θέμα των συγχωνεύσεων σχολείων στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου

Εντείνονται οι αντιδράσεις ενάντια στις προωθούμενες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, καθώς το μέτρο προωθείται επιφυλάσσοντας νέα δεινά για την εκπαίδευση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, σε εφαρμογή των σχεδίων για οικοδόμηση του «πολυδύναμου» σχολείου της αγοράς. Εκεί όπου μαζικά τα παιδιά θα καταρτίζονται και θα διαπαιδαγωγούνται στα μέτρα της αγοράς, που θα προσελκύει ευκολότερα χορηγούς, πρόθυμους να φέρουν την Παιδεία ακόμα πιο κοντά στα μέτρα της.

Την περασμένη Τρίτη, στο Περιστέρι, γονείς με κάλεσμα της Ενωσης Γονέων και εκπαιδευτικοί με κάλεσμα των πρωτοβάθμιων σωματείων τους παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και έκαναν παρέμβαση για το ζήτημα των συγχωνεύσεων. Ο εκπρόσωπος της Ενωσης Γονέων αναφέρθηκε στις συνέπειες του μέτρου, στη στρατηγική που υπηρετεί και στους στόχους που βρίσκονται πίσω από αυτό, την οικοδόμηση, δηλαδή, του σχολείου της αγοράς και της αμορφωσιάς, και εξέφρασε την αντίθεση των γονιών σε αυτό.

Από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο φαίνεται ότι προβλέπεται κατάργηση του 23ου Δημοτικού, του 3ου ΕΠΑΛ και του 4ου ΣΕΚ, ενώ προτείνεται να συγχωνευθούν το 18ο με το 48ο Δημοτικό, το 29ο με το 45ο Δημοτικό, το 3ο με το 4ο Λύκειο, το 7ο με το 10ο Γυμνάσιο και το 3ο με το 4ο Γυμνάσιο. Ωστόσο, δε σταματά εδώ ο κατάλογος των προωθούμενων συγχωνεύσεων - καταργήσεων.

Η δήλωση του αντιδημάρχου ότι η δημοτική αρχή είναι κατά των συγχωνεύσεων και το ψήφισμα που υιοθετήθηκε δεν καλλιεργούν εφησυχασμό στους γονείς, οι οποίοι συνεχίζουν τις προσπάθειες ενημέρωσης, συντονισμού και κοινής δράσης ενάντια στο σύνολο των μέτρων που στερούν το δικαίωμα στην πραγματική μόρφωση από τα παιδιά τους, που επιφυλάσσουν ακριβοπληρωμένη αμάθεια και διά βίου ανασφάλεια για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας. Στο πλαίσιο αυτό, χτες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συντονισμού των Ενώσεων Γονέων Περιστερίου, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Καματερού για κοινές πρωτοβουλίες.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα