ΣΕΠΕ "Σωκράτης"

Δελτίο Τύπου από την παράδοση  χριστουγεννιάτικων δώρων στους μαθητές του νηπιαγωγείου που λειτουργεί στη Δομή Προσφύγων και Μεταναστών Μαλακάσας

19/12/2021 - 10:42

Δελτίο Τύπου από την παράδοση  χριστουγεννιάτικων δώρων στους μαθητές του νηπιαγωγείου που λειτουργεί στη Δομή Προσφύγων και Μεταναστών Μαλακάσας από τον Σύλλογο Π.Ε Αν. Αττικής «ο Σωκράτης».

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης,(18/12) και ενόψει  των γιορτών, ο Σύλλογός μας παρέδωσε χριστουγεννιάτικα δώρα στους μαθητές του Νηπιαγωγείου που λειτουργεί μέσα στη Δομή Προσφύγων και Μεταναστών Μαλακάσας.

Από την πρώτη στιγμή λειτουργίας των Δ.Υ.Ε.Π  (Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης  προσφύγων), σε σχετικές ανακοινώσεις μας, εκθέσαμε τη θέση του συλλόγου μας για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, την πλήρη και ομαλή ένταξή τους στο Δημόσιο Σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.  Έχουμε τονίσει ότι με την αποκλειστική ευθύνη του κράτους θα πρέπει να παίρνονται όλα τα αναγκαία μέτρα, για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, τη στήριξη των υποδομών και των σχολικών επιτροπών.

Το νηπιαγωγείο στεγάζεται σε 2 αίθουσες προκατ, ελαφριάς κατασκευής. Εδώ και αρκετές μέρες λειτουργεί χωρίς προσωπικό καθαριότητας, αφού την καθαριότητα είχε αναλάβει «χατιρικά» ΜΚΟ, που δραστηριοποιούνταν στη Δομή Μαλακάσας μέχρι πρωτίστως, και όχι ο Δήμος Ωρωπού, ως όφειλε, βάση των δεσμεύσεων που έχει για την ύπαρξη και λειτουργία της Δομής στην περιοχή ευθύνης του. Πρόβλημα επίσης υπάρχει και με τη θέρμανση των αιθουσών, αφού δεν έχει γίνει η απαραίτητη συντήρηση των κλιματιστικών, με ό,τι συνεπάγεται για την υγιεινή του χώρου, και συνεπώς δεν λειτουργούν. Απαιτούμε άμεσα ο Δήμος Ωρωπού να αναλάβει τις ευθύνες του για την καθαριότητα και τη θέρμανση  του Νηπιαγωγείου.Τα παιδιά – θύματα του πολέμου το ελάχιστο που δικαιούνται είναι η φροντίδα, η ασφάλεια και η εκπαιδευτική στήριξη.

Το ΔΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα