Α.Σ.Ε. στον ΣΕΠΕ "Αλέξανδρος Δελμούζος"

Δελτίο Τύπου από την παράσταση διαμαρτυρίας για την προσαγωγή νηπιαγωγού στο Α.Τ. Γέρακα!

03/12/2021 - 14:43

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ ΣΤΟ Α.Τ. ΓΕΡΑΚΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 1/12 παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής μετά το πρωτοφανές γεγονός που έλαβε χώρα στο 9ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης δύο μέρες πριν. Θυμίζουμε ότι γονέας του συγκεκριμένου σχολείου προέβη σε μηνυτήρια αναφορά (!) εναντίον της προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου, όταν ενημερώθηκε ότι το ολοήμερο τμήμα δεν θα λειτουργούσε λόγω απουσίας εκπαιδευτικού. Αποτέλεσμα αυτής του της ενέργειας ήταν να οδηγηθεί η συναδέλφισσα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, για να δώσει κατάθεση, ενώ ορίστηκε και δικάσιμος!

Στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε, έπειτα από κάλεσμα του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αλ. Δελμούζος», παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του σωματείου, Κώστας Βερέτσος, τα μέλη του Δ.Σ. Γεωργίου Γιώργος και Γαλανοπούλου Χαρά, το μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. Αχιλλέας Ζορμπάς, η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Παλλήνης Λεκέα-Χάρη Φωτεινή, ο βουλευτής του Κ.Κ.Ε. και δάσκαλος Γιάννης Δελλής και εκπαιδευτικοί μέλη του συλλόγου μας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε από αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών και γονέων με το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής τέθηκε από τους παρευρισκόμενους το θέμα της αποκλειστικής ευθύνης του κράτους και του Υπουργείου Παιδείας για την κατάσταση στην οποία έχουν φτάσει τα σχολεία εξαιτίας των χιλιάδων κενών που υπάρχουν στην εκπαίδευση. Τονίστηκε ότι το περιστατικό στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο δεν είναι μεμονωμένο. Αντίθετα είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που θέλει τα σχολεία υποστελεχωμένα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη μόρφωση των παιδιών μας και την αφόρητη πίεση που δημιουργεί σε εκπαιδευτικούς και γονείς.

Επιπλέον κατά τη διάρκεια της συνάντησης ρωτήθηκε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης για τις ενέργειες που έκανε και προτίθεται να κάνει προκειμένου να σταματήσει η δίωξη της συναδέλφου αλλά και τι ενέργειες έχουν γίνει από την πλευρά της Διεύθυνσης προκειμένου να καλυφθούν τα δεκάδες κενά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, αρχές Δεκέμβρη, στη μεγάλη πλειοψηφία των σχολείων της Ανατολικής Αττικής.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δήλωσε ότι απευθύνθηκε στην αστυνομία και ανέφερε ότι η συναδέλφισσα δεν παραβίασε κανένα νόμο. Ακόμα ότι στην εκδίκαση της υπόθεσης θα καταθέσει στο δικαστήριο. Για το θέμα των κενών και της κάλυψης των αναγκών (π.χ σε περίπτωση ασθένειας) δεν έδωσε κάποια συγκεκριμένη απάντηση και είπε ότι εκείνος διαχειρίζεται την κατάσταση με το προσωπικό που έχει στη διάθεση του και πως οι διορισμοί είναι στη δικαιοδοσία του υπουργείου και της κυβέρνησης. Από τη μεριά μας επιμείναμε ότι η Διοίκηση οφείλει να ενεργήσει ώστε να σταματήσει κάθε ποινική διαδικασία για τη συνάδελφο.

Συνάδελφοι,
Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι δεν θα δεχτούμε να γίνουμε το εξιλαστήριο θύμα αυτής της κατάστασης.

ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ!
Η προσπάθεια τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών θα βρει απέναντί της τείχος αλληλεγγύης εκπαιδευτικών και γονιών. Κανένας δεν θα μείνει μόνος του. Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας, στους συλλόγους και στις ενώσεις γονέων διεκδικούμε δυναμικά και αγωνιζόμαστε:

  • για ένα σύγχρονο, ενιαίο δημόσιο και δωρεάν σχολείο που θα καλύπτει τις μορφωτικές ανάγκες όλων των παιδιών του 21 ου αιώνα
  • για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εκπαιδευτικούς
  • για μαζικούς μόνιμους διορισμούς ώστε να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά στα σχολεία μας.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί, αναπληρωτές, νεοδιόριστοι, μόνιμοι, παίρνουμε μαζικά μέρος

στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου μας

την Τρίτη, 7/12 στις 7:30μμ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης και

στις αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθούν το

Σάββατο, 11/12 από τις 10πμ ως τις 5μμ στο 1 ο ΔΣ Παλλήνης

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα