ΑΣΕ στον ΣΕΠΕ "Έλλη Αλεξίου"

ΔΗΣΥ, ΕΡΑ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ λένε «ΟΧΙ» στην κοινή δράση ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική!

17/04/2020 - 21:15

ΔΗΣΥ, ΕΡΑ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΛΕΝΕ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράσταση Διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε Γ΄ Αθήνας πραγματοποίησαν την Πέμπτη 16 Απριλίου (με όλα τα αναγκαία μέτρα ατομικής προφύλαξης) τα προεδρεία  των Εκπαιδευτικών Σωματείων  της Γ΄ Αθήνας (ΣΕΠΕ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ, ΣΕΠΕ ΓΛΗΝΟΣ, ΣΕΠΕ ΑΙΓΑΛΕΩ , ΣΕΠΕ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ) και ΕΛΜΕ (Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, Γ΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ) μαζί με μαθητές και γονείς, καταγγέλλοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει   στην ψήφιση αντιεκπαιδευτικών νόμων εν μέσω πανδημίας και με τα σχολεία κλειστά.

Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν στο Υπ. Παιδείας και στις κατά τόπους Διευθύνσεις σε όλη τη χώρα , στέλνοντας οι εκπαιδευτικοί με αυτό τον τρόπο συντονισμένο πανελλαδικό μήνυμα στην πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας.

Θυμίζουμε ότι το σχέδιο νόμου που «διαρρέουν» ότι θα  δοθεί σε δημόσια διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την επαναφορά της τράπεζας θεμάτων, την αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών καθώς και άλλες αντιδραστικές αλλαγές στην δομή και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης. Και μόνο το γεγονός ότι έρχεται σε αυτές τις συνθήκες ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο αποδεικνύει ότι μόνο αρνητικό περιεχόμενο μπορεί να έχει.

Μεγάλος απών από την κινητοποίηση  στη Διεύθυνση Γ΄Αθήνας ήταν ο Σύλλογος  Εκπαιδευτικών Π.Ε Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ», (ο μεγαλύτερος  ΣΕΠΕ της Γ΄Αθήνας) καθώς οι παρατάξεις ΔΗΣΥ, ΕΡΑ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ στο Δ.Σ του Συλλόγου καταψήφισαν την πρόταση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) για ενημέρωση των μελών του σχετικά με τα σχέδια του Υπ. Παιδείας και συμμετοχή του σωματείου στην Παράσταση Διαμαρτυρίας.

Δεν μας κάνει εντύπωση η στάση της ΔΗΣΥ και της ΕΡΑ που είναι μόνιμα απούσες από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών, αλλά η άρνηση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ που προσχηματικά απαιτούσαν α) να μεταφερθεί η κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας (!!) και όχι στη Δ/νση Π.Ε  Γ΄ Αθήνας που ήδη είχαν αποφασίσει όλοι οι άλλοι φορείς,  β) να καλεστούν εν μέσω πανδημίας εκεί όλα (!!) τα μέλη του Συλλόγου και γ) να συμφωνηθεί από τώρα (!!) ο τόπος της επόμενης κινητοποίησης για το πολυνομοσχέδιο.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά  ότι  οι δυνάμεις αυτές ούτε θέλουν ούτε μπορούν να οργανώσουν την πάλη. Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση μεγαλώνει την επίθεση στο δικαίωμα στην μόρφωση  στην εργασία και στη ζωή συνολικά, οι συγκεκριμένες παρατάξεις  με τη στάση τους βάζουν εμπόδια στο δυνάμωμα της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και υπονομεύουν την προσπάθεια να ακουστεί δυνατά η φωνή του κλάδου.   

 Καλούμε  τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους !!

 Οι εκλεγμένοι με την Αγωνιστική  Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) στο Δ.Σ του ΣΕΠΕ Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»  συμμετείχαμε στη σημερινή κινητοποίηση  και δηλώνουμε ότι με  υψηλή την αίσθηση της  ευθύνης  και του ρόλου μας στις δύσκολες αυτές εποχές, θα συνεχίσουμε  να υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα  εκπαιδευτικών και μαθητών και να αντιπαλεύουμε κάθε προσπάθεια φίμωσης  του σωματείου μας !!

Να μην κατατεθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο!

Περιστέρι   16/04/2020

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα