Ε΄ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής: Για την παρουσία της Χρυσής Αυγής

03/04/2016 - 23:01

Το Δ.Σ της Ε΄ΕΛΜΕ Αν. Αττικής καταγγέλλει τη συντεταγμένη παρουσία χρυσαυγιτών στις εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην Αρτέμιδα και την ανοχή της Δημοτικής αρχής στην παρουσία αυτή, όταν μάλιστα η Ένωση Γονέων του Δήμου είχε έγκαιρα καλέσει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, προς αποφυγήν παρόμοιων περιστατικών. Για μια ακόμα χρονιά αμαυρώθηκε το πνεύμα του εορτασμού από τα φασιστοειδή, που παρατάχθηκαν δίπλα στους μαθητές και ζητωκραύγαζαν συνθήματα υπέρ της Χρυσαυγής.

Η πατρίδα μας είναι γεμάτη τόπους μαρτυρίου, ολοκαυτωμάτων από τη ναζιστική φασιστική θηριωδία. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία δεν πρέπει να επιτρέψουμε να παρουσιαστεί ο ναζισμός σαν «μια ακόμα ιδεολογία» και η Χρυσή Αυγή ως «ένα ακόμα κοινοβουλευτικό κόμμα». Είναι νοσταλγοί του Χίτλερ, των φασιστικών καθεστώτων που αιματοκύλισαν τους λαούς, πολιτικοί απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας, των συνεργατών των δυνάμεων κατοχής, της φασιστικής χούντας.

 Αποτελεί θράσος και υποκρισία να εμφανίζονται ως «πατριώτες» υψώνοντας την ελληνική σημαία με τους αγκυλωτούς σταυρούς στα μπράτσα! Η παρουσία τους ατιμάζει τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς της εθνικής αντίστασης, τους πραγματικούς πατριώτες, που πολέμησαν το φασισμό!

Αποτελεί θράσος και υποκρισία να εμφανίζονται ως «πατριώτες», όταν ζητάνε στη βουλή φοροαπαλλαγές και προνόμια για τους εφοπλιστές και τους βιομήχανους, την ώρα που εμείς ματώνουμε κυριολεκτικά και μας παίρνουν πίσω δικαιώματα που κατακτήθηκαν με πολύχρονους αγώνες.

Η Χρυσαυγή είναι δύναμη του συστήματος, της μεγαλοεργοδοσίας και διαπλέκεται με εγκληματικά κυκλώματα. Δεν ξεχνάμε ότι είναι υπόλογη για δολοφονικές επιθέσεις εναντίον Ελλήνων και ξένων εργαζομένων, αντιφασιστών, μικροεπαγγελματιών, ενώ στρέφεται ενάντια στο εργατικό- λαϊκό κίνημα και τις διεκδικήσεις του.

Το ΔΣ καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων να συνυπογράψουν την καταγγελία.

 

Η  πρόεδρος                                      Ο γραμματέας

Άννα Μπαχτή                                 Πάνος Μιχαλόπουλος

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα