ΑΣΕ στο ΣΕΠΕ Καλλιθέας-Μοσχάτου

Εδώ και τώρα να εφαρμοστεί η δίχρονη προσχολική αγωγή στο δήμο Καλλιθέας.

02/07/2020 - 10:50

ΑΣΕ στο ΣΕΠΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Εδώ και τώρα να εφαρμοστεί η δίχρονη προσχολική αγωγή στο δήμο Καλλιθέας.

Να αναλάβει το κράτος τις ευθύνες του , το αγαθό της προσχολικής αγωγής να το γευθούν όλα τα παιδιά.

Η δίχρονη υποχρεωτική φοίτηση στο νηπιαγωγείο νομοθετήθηκε επι ΣΥΡΙΖΑ ,χωρίς όμως την πρόβλεψη για υποδομές και προσωπικό με αποτέλεσμα να μην έχει εφαρμοστεί σε όλους τους δήμους.

Και η σημερινή κυβέρνηση επικαλείται την δυνατότητα να τοποθετηθούν προκατ αίθουσες (βαρεου τύπου) όπως τις χαρακτηρίζουν στα σχολεία, κλείνοντας αυλειους χώρους εν μέσω πανδημίας. Με την πρόσφατη ΠΝΠ μεταφέρει την ευθύνη στους δήμους για να βρουν αίθουσες. Ούτε η σημερινή ούτε η προηγουμένη κυβέρνηση δεν έδωσαν ένα ευρώ για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης με σύγχρονους όρους και προυποθεσεις.Δεν έγιναν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων (παιδαγωγικό, ειδικό παιδαγωγικο,βοηθητικο) ώστε να υλοποιηθεί το μέτρο καθολικά για όλα τα παιδιά με αναβαθμισμένους παιδαγωγικούς όρους.

Ο δήμος Καλλιθέας προχώρησε στην απαράδεκτη τακτική διπλοεγγραφης των νηπίων /προ νηπίων σε παιδικούς και νήπια με αποτέλεσμα οι γονείς να γίνουν μπαλάκι και να μην ξέρουν  που θα πάνε τα παιδιά τους από τη νέα σχολική χρονιά υπονομεύοντας ταυτόχρονα τον ρόλο της δίχρονης προσχολικής αγωγής.

Ζητάμε να εφαρμοστεί εδώ και τώρα η δίχρονη προσχολική αγωγή στο δήμο Καλλιθέας .

  • Να μην πεταχτεί ούτε ένα παιδί εκτός δομών προσχολικής αγωγής.
  • Ο δήμος Καλλιθέας ,η Δ διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να δεσμευτούν να εξασφαλίσουν τους απαραίτητους όρους και προϋποθέσεις με σύγχρονους όρους και προϋποθέσεις (ανέγερση σύγχρονων ασφαλών νηπιαγωγείων) για να καλυφθούν οι ανάγκες.
  • Την 1η Σεπτέμβρη να έχουν διασφαλιστεί όλες οι προϋποθέσεις υποδομές -προσωπικό για την έναρξη της δίχρονης προσχολικής αγωγής χωρίς αναβολή.
  • Να μην υπάρξει κανένας αποκλεισμός νηπίου και κλήρωση για ένταξη νηπίων ή προ νηπίων.
  • Να σχεδιαστεί ολοκληρωμένα στο δήμο Καλλιθέας , με κρατική χρηματοδότηση η ανέγερση νέων ,σύγχρονων ,ασφαλών νηπιαγωγειων με όλους τους απαιτούμενους χώρους ,υποδομές και μέσα.
  • Να προσληφθεί όλο  το μόνιμο αναγκαίο προσωπικό (παιδαγωγικο,ειδικο παιδαγωγικό ,βοηθητκο,μονιμο προσωπικό καθαριότητας)
  • Να μειωθεί ο αριθμός των παιδιών σε 15 ανά τμήμα κάθε νήπιο προ νήπιο να φοιτά σε νηπιαγωγείο της γειτονιάς του.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα