Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ

Εκπαιδευτικοί απαίτησαν μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών και μέτρα προστασίας στα σχολεία (VIDEO-ΦΩΤΟ)

31/08/2020 - 14:59

Εκπαιδευτικοί απαίτησαν μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών και μέτρα προστασίας στα σχολεία (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Η αύξηση των προσλήψεων εκπαιδευτικών για την κάλυψη των χιλιάδων κενών σε Ειδική και Γενική Αγωγή που υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να εξασφαλίζεται η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, βρέθηκε στο επίκεντρο της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας 31 Αυγούστου μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.

Τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του υπ. Παιδείας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που είχαν απευθύνει η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και τα πρωτοβάθμια σωματεία τους.

Μπροστά στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η ημερομηνία της οποίας αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έλαβε κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία, όπως για παράδειγμα το να «σπάσει» τα τμήματα των 25 και 26 μαθητών, παρότι είχε όλο τον χρόνο μπροστά της.

Αντίθετα, πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε την πρόσληψη μόλις 21.065 αναπληρωτών εκπαιδευτικών (συν κάποιες χιλιάδες βοηθητικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών κ.ά.), αριθμός όμως που δεν φτάνει καν το σύνολο των θέσεων που καλύφθηκαν πέρυσι από τους αναπληρωτές, ενώ φέτος είχαμε άλλες περίπου 3.500 συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι απορριφθέντες εκπαιδευτικοί των διαγωνισμών 1ΓΕ και 2ΓΕ του 2019, που λόγω του γνωστού ζητήματος με το παράβολο οδηγούνται στην ανεργία, ζητώντας οριστική λύση στο πρόβλημα.

Να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν για μία ακόμη φορά την άρνηση της πολιτικής ηγεσίας να συναντηθεί μαζί τους, καθώς αν και ήταν ενήμερη για την κινητοποίηση, «απουσίαζε» από το υπουργείο…

Βασική Κατηγορία: 

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα