Πανελλαδική Γραμματεία

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς δε δίνουν καμιά νομιμοποίηση στην κυβέρνηση

24/04/2020 - 19:21

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕ ΔΙΝΟΥΝ
ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, τους εκπροσώπους των μαθητών, των γονιών και των φοιτητών οι οποίοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή σήμερα Παρασκευή, 24/4. Με ηχηρό τρόπο απέδειξαν ότι το συνδικαλιστικό κίνημα είναι παρόν σε οποιεσδήποτε συνθήκες κόντρα στους άθλιους σχεδιασμούς Κυβέρνησης και Υπουργείου Παιδείας να καταθέσει το πολυνομοσχέδιο σαν τον κλέφτη εν μέσω πανδημίας και απαγορεύσεων.

Οι ακαριαία αντίδραση των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, να κινητοποιηθούν προσπερνώντας τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ οι οποίες είναι εδώ και καιρό απούσες από κάθε προσπάθεια διεκδίκησης, δείχνει ότι μέσα στον κλάδο υπάρχουν δυνάμεις που οργανώνουν την παρέμβασή τους με όλες τις μορφές, για το δικαίωμα στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή. Όπως όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν στην πρώτη γραμμή ώστε να μην αποκλειστεί κανένα παιδί από τη μαθησιακή διαδικασία με οποιοδήποτε τρόπο, έτσι και τώρα μπήκαν μπροστά ώστε να ακυρώσουν στην πράξη τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για την Παιδεία.

Το νομοσχέδιο που δόθηκε την Τετάρτη για διαβούλευση αποτελεί μνημείο πολιτικής ξετσιπωσιάς αφού πρόκειται για ένα πολυνομοσχέδιο που βάζει παραπάνω εμπόδια στην προσπάθεια των παιδιών, ιδιαίτερα των λαϊκών οικογενειών στη μόρφωση, στην εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια.  Για αυτό και έφερε το νομοσχέδιο αυτό «εν κρυπτώ και παραβύστω», γιατί αυτοί οι σχεδιασμοί απορρίπτονται συνεχώς από το εκπαιδευτικό, το μαθητικό και το γονεϊκό κίνημα.

Με τη σημερινή κινητοποίηση έγινε ξεκάθαρο πως το συνδικαλιστικό κίνημα
ούτε φιμώνεται, ούτε πιάνεται στον ύπνο!

Συνεχίζουμε μαχητικά! Καλούμε όλα τα ΔΣ των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ να συνεδριάσουν άμεσα, να ενημερώσουν τα μέλη τους με κάθε δυνατό τρόπο. Να πάρουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης σε γονείς και μαθητές αξιοποιώντας όλα τα μέσα. Να πάρουν αποφάσεις για ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης. Να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης για τους εργαζόμενους στις 28 Απριλίου αναδεικνύοντας το ρόλο του νομοσχεδίου και προτάσσοντας τις διεκδικήσεις για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει.

Κλιμακώνουμε την πάλη με νέα κινητοποίηση!

Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!
!

Αθήνα, 24/4/2020

Βασική Κατηγορία: 

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα