ΕΛΜΕ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ : Αλληλεγγύη στον αγώνα των μαθητών

29/09/2011 - 17:34

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ χαιρετίζει τις μαθητικές κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικοί – εργαζόμενοι, με οργανωμένο -συντονισμένο αγώνα να κάνουμε λαϊκή υπόθεση την παιδεία. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για καταστολή των αγώνων και κοινωνικό αυτοματισμό. Να σταματήσει τώρα η τρομοκρατία σε βάρος των μαθητών. Υποκινητής των αγώνων είναι η πολιτική που γεννά και οξύνει τα προβλήματα στην μόρφωση και στη ζωή του λαού και της νεολαίας. Έχει ονοματεπώνυμο: ΕΕ – ΔΝΤ – τρόικα. Διαθέτει πολιτικούς υπηρέτες, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, τις αντιστοιχίες τους στην αυτοδιοίκηση και το συνδικαλισμό.

Καμία Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου, κανένας εισαγγελέας δε μπορεί να επισείεται πάνω από τα κεφάλαια των μαθητών. Παράνομη είναι η καταστρατήγηση κάθε έννοιας δημόσια δωρεάν παιδείας και όχι η κινητοποίηση. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και των παιδιών του. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη η εντολή της κυβέρνησης να λειτουργήσουν τα σχολικά συμβούλια ως μηχανισμοί καταστολής με τον τίτλο «συμβούλια διαχείρισης κρίσεων». Να μη δεχθούν οι διευθυντές των σχολείων και οι σύλλογοι διδασκόντων να υλοποιήσουν αυτή τη γραμμή. Αύριο θα ζητήσουν κι άλλα, στενά δεμένα με τις αλλαγές στη διοικητική δομή που ετοιμάζουν. Η θέση του παιδαγωγού είναι δίπλα και όχι ενάντια στους μαθητές του.

Ζητάμε την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και όλου του αυταρχικού νομοθετικού πλαισίου. Όχι εισαγγελείς – αστυνομία και «εντεταλμένοι» στα σχολεία.

5 Οκτώβρηνα υπάρχει μαζική παρουσία στο συλλαλητήριο για το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους. Στην πράξη να τελειώνουμε με τις απειλές. Κλιμακώνουμε τη δράση μας με τη γενική απεργία στις 19 Οκτώβρη.

 

Αργοστόλι 29/09/2011

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

 

Ο Πρόεδρος

Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας

 

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα