ΕΛΜΕ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ : ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

10/09/2010 - 13:44

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι εκπαιδευτικοί

Αγαπητοί γονιοί και μαθητές

Μια νέα σχολική  χρονιά ξεκινά. Μια χρονιά που η ίδια η κυβέρνηση προκλητικά αναγνωρίζει ότι θα είναι «δύσκολη» μιας και στο όνομα του μνημονίου προσλήφθηκαν οι μισοί εκπαιδευτικοί από όσους είναι απαραίτητοι, ενώ γίνεται προσπάθεια – αν μπορεί κανείς να το ονομάσει έτσι - να λειτουργήσουν τμήματα με 30 μαθητές. Δίπλα και μαζί με αυτή την αθλιότητα γίνεται μια συστηματική προσπάθεια «πλύσης εγκεφάλου» για τις αλλαγές στην εκπαίδευση και το λεγόμενο «νέο σχολείο».

Ο λαός γνωρίζει ότι εκείνοι που «εξασφάλισαν» τη λιτότητα και την ανεργία, που ευαγγελίζονται την πιο βάρβαρη επίθεση που έχει ζήσει τις τελευταίες δεκαετίες, που προσκυνούν το χρήμα, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και το ΔΝΤ, δεν μπορεί να εξασφαλίσουν μια καλύτερη παιδεία. Αντίθετα, θα δώσουν στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να καθορίζουν το τι και το πώς θα μαθαίνουν οι νέοι άνθρωποι. Οικοδομούν ένα σχολείο ακριβοπληρωμένης αμάθειας και σκοταδισμού που θα υμνεί το σύστημα. Το ανοίγουν στην αγορά και το ονομάζουν άνοιγμα στην κοινωνία.

Σήμερα έχουμε ανάγκη από ένα σχολείο που θα ικανοποιεί το σύνολο των μορφωτικών αναγκών όλων των μαθητών:

  • Ένα σχολείο για όλους και όλες, ανεξάρτητα από κοινωνική θέση, σε πόλεις και σε χωριά που θα διδάσκει τα ίδια γράμματα.
  • Ένα σχολείο γενικής μόρφωσης, που θα βοηθάει στην κατανόηση των φυσικών και κοινωνικών νόμων και θα συμβάλλει στη διαμόρφωση ολόπλευρα αναπτυγμένων προσωπικοτήτων.
  • Ένα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, που η λειτουργία του θα είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους και όχι των δήμων.
  • Ένα σχολείο που ο νόμος του κέρδους δεν θα έχει θέση μέσα σε αυτό και στη σχέση του μαθητή με το δάσκαλο.
  • Ένα σχολείο που το παιδί θα έχει χρόνο για να παίξει.
  • Ένα σχολείο όπου οι νέες τεχνολογίες, οι υπολογιστές θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που θα το πιάνει στα χέρια του ο μαθητής όταν θα έχει αποκτήσει τις κατάλληλες γνώσεις για να το χρησιμοποιήσει όπως πρέπει.
  • Ούτε μια ώρα χαμένη!

Τίποτε από αυτά δεν θα μας χαρίσουν. Από τη πρώτη στιγμή πρέπει να δώσουμε αγωνιστικό παρόν. Όλοι κι όλες μαζί: Εργαζόμενοι – μαθητές - γονείς - εκπαιδευτικοί.

Για να σταματήσουν να κλέβουν τη μόρφωση. Για να μην περάσει το σχολείο της αγοράς.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα