ΕΛΜΕ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ : ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

12/09/2012 - 15:41

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ:

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ, ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ,

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ,

ΜΑΖΙ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΕΣ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εύχεται ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές. Η χρονιά δε μπορεί να είναι καλή, χωρίς σύγκρουση με την πολιτική της βαρβαρότητας. Δεν είναι καιρός για περιγραφές των προβλημάτων και για δάκρυα. Να μην υποκύψει κανένας στον εκβιασμό ότι πρέπει να γίνουν θυσίες στη μόρφωση, στο όνομα της «οικονομικής συγκυρίας», όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν. Οι αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση προετοιμάστηκαν για χρόνια από κεφάλαιο και ΕΕ. Τώρα επιταχύνονται και έχουν στόχο να παραδώσουν στους εκμεταλλευτές ένα μισομορφωμένο, μισοειδικευμένο, φτηνό και ιδεολογικά χειραγωγημένο ανθρώπινο εργατικό δυναμικό. Όταν στερούν και το ευρώ από τα σχολεία δίνουν, μέσω ΕΣΠΑ για τη «διά βίου μάθηση», 3,3 δισ. στους εργολάβους της ιδιωτικής παιδείας. Όσοι προσκυνούν την ΕΕ, αυτή τη γραμμή υπηρετούν, όσο κι αν παριστάνουν τους αντιμνημονιακούς.

Τούτος ο τόπος έχει απέραντο πλούτο. Πρώτα απ’ όλα τους ίδιους τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά. Αλλά και καλλιεργήσιμη γη, υποδομές, ορυκτά, πετρέλαιο. Να μην επιτρέψουμε να συνεχίσουν να λυμαίνονται τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και το μόχθο μας μια χούφτα παράσιτα.

ΤΩΡΑ Οργανωμένα απαιτούμε:

Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν 12χρονο σχολείο για όλους. Υποχρεωτική 2χρονη προσχολική αγωγή. Ενιαία, δημόσια, δωρεάν, Ανωτάτη Εκπαίδευση. Δημόσιες δωρεάν επαγγελματικές σχολές μετά το 12χρονο. Έξω οι επιχειρήσεις από σχολεία και σχολές!

Α) Για την ασφάλεια, την υγεία και τη μεταφορά των μαθητών

·                 

Αντισεισμικός έλεγχος σε όλες τις σχολικές μονάδες.

·                 

Άμεση προώθηση της ανέγερσης των πέντε νέων σχολικών συγκροτημάτων στο Νομό, με δημόσιες επενδύσεις και όχι με ΣΔΙΤ. Προτεραιότητα στο νέο σχολικό συγκρότημα του Αργοστολίου, που πρέπει να στεγάσει ένα Λύκειο και ένα Γυμνάσιο. Τέρμα στον εμπαιγμό και στη λογική του κοντέινερ.

·                 

Δωρεάν και ασφαλής μετακίνηση για όλους τους μαθητές που διανύουν αποστάσεις για το σχολείο. Κανένας μαθητής να μη στερηθεί το δικαίωμα της πρόσβασης στη γνώση. Να αποσυρθεί και να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τις χιλιομετρικές αποστάσεις. Δημόσιο σύστημα μεταφοράς με εξειδικευμένους οδηγούς - συνοδούς και απευθείας κρατική χρηματοδότηση. Καθιστούμε υπεύθυνη την κυβέρνηση και την τοπική διοίκηση για κάθε δυστύχημα που θα προκύψει από τη διεύρυνση της χρήσης μοτοσυκλετών, μοτοποδηλάτων κ.λ.π. από μαθητές.

·                 

Δωρεάν και πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους μαθητές, με άμεσα μέτρα για τα παιδιά των ανέργων και των ανασφάλιστων. Δημόσιες κινητές μονάδας υγείας, στα σχολεία. Να προωθηθεί άμεσα η πρόσληψη δύο τουλάχιστον σχολιάτρων σε Κεφαλονιά και Ιθάκη. Με την έναρξη της νέας Σχολικής χρονιάς ζητάμε από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας να καλυφθεί το σύνολο των ειδικοτήτων στα Νοσοκομεία Αργοστολίου και Ληξουρίου, καθώς και στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης. Έτσι, και με διασφάλιση της μετακίνησης όλων των σχολείων, να γίνει προγραμματισμός ώστε να εξασφαλιστούν δωρεάν όλες οι ιατρικές εξετάσεις, τα πιστοποιητικά υγείας και τα εμβόλια για όλα τα παιδιά. Η διαδικασία αυτή να επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

·                 

Να δημιουργηθεί στο Νομό «στεγνό» θεραπευτικό κέντρο για τα ναρκωτικά και να στηριχθούν οι δημόσιες δομές πρόληψης, όπως ο «Απόπλους». Άμεση στήριξη και οργανική ένταξη των εξωνοσοκομειακών αποκαταστασιακών δομών («Μετάβασης»-«ΡΟΤΑ» κ.λ.π.) στο Ενιαίο, Δημόσιο, Δωρεάν Σύστημα Υγείας. Η προσφορά της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας σε Κεφαλονιά – Ζάκυνθο – Ιθάκη είναι αδιαμφισβήτητη και θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη την αξιοπρεπή συνέχιση της λειτουργίας της.

·                 

Στελέχωση και πλήρη λειτουργία του ΚΕΔΔΥ.

·                 

Χρηματοδότηση των Περιφερειών και των Δήμων για άμεση παρέμβαση στα φαινόμενα υποσιτισμού των παιδιών στα σχολεία. Δωρεάν γεύμα στο σχολείο για όλα τα παιδιά. Έξω οι ΜΚΟ, οι επιχειρηματίες και οι «φιλάνθρωποι» από τα σχολεία.

·                 

Μόνιμη σταθερή εργασία για τις καθαρίστριες. Κανένα σχολείο χωρίς καθαριστικά – απολυμαντικά.

Β) Για την λειτουργία των σχολείων και την απαίτηση για οικονομική συνδρομή των γονέων

·     

Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών για τη λειτουργία των σχολείων.

·                 

Έκτακτη και άμεση χρηματοδότηση των σχολείων. Δωρεάν θέρμανση, πετρέλαιο, ρεύμα, νερό και τηλέφωνο στα σχολεία. Κατάργηση του ΦΠΑ για τις σχολικές επιτροπές.

·                 

Δωρεάν βιβλία, εκδρομές για όλα τα παιδιά.

·                 

Έκτακτη χρηματοδότηση στα σχολεία για να καλυφθούν ανάγκες μαθητών άνεργων οικογενειών όπως αγορά τετραδίων και στυλό.

·                 

Κατάργηση του ΦΠΑ στα κυλικεία των σχολείων και στα σχολικά είδη.

Γ) Για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τις πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις των δήμων

·                 

Σχολειό της ολόπλευρης μόρφωσης και της ιστορικής αλήθειας.

·                 

Να μην περάσει η αξιολόγηση σχολείων – εκπαιδευτικών. Δεν κάνει το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς καλύτερους αλλά επιβάλλει τα κριτήρια της αγοράς.

·                 

Να λειτουργήσουν εδώ και τώρα όλα τα ειδικά σχολεία.

·                 

Διεύρυνση της ενισχυτικής διδασκαλίας και της ΠΔΣ.

·                 

Προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τις ανάγκες. Κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Καμιά απόλυση. Να μείνει στα χαρτιά η εγκύκλιος για τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα και στις κατευθύνσεις. Το πολύ 20 μαθητές ανά τμήμα. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί και το βοηθητικό προσωπικό των σχολείων.

·                 

Να εξαιρεθούν υγεία, εκπαίδευση, πρόνοια από την απαγόρευση των προσλήψεων.

·                 

Δωρεάν όλες οι δημοτικές υπηρεσίες (π.χ. πολιτιστικά και αθλητικά κέντρα, παιδικοί σταθμοί) για τα παιδιά άνεργων οικογενειών.

Δ) Για τους όρους ζωής των χαμηλόμισθων και ελαστικά απασχολούμενων εκπαιδευτικών.

·                 

Μέτρα για σίτιση - στέγαση – μετακίνηση των χαμηλόμισθων και ελαστικά απασχολούμενων εκπαιδευτικών. Ουσιαστική αύξηση στο μισθό του νεοδιόριστου εκπαιδευτικού, στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

·                 

Τρίτη 11 Σεπτέμβρη, μετά τον αγιασμό, στις 12 το μεσημέρι, μαζική παράσταση σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

·                 

ΔΣ και ΓΣ σε Συλλόγους Γονέων, ΕΛΜΕ, Μαθητικά Συμβούλια. Συγκεντρώσεις γονέων και μαθητών ανά σχολείο.

·                 

Πρώτη κλιμάκωση με Παγκεφαλληνιακό Συλλαλητήριο την Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη στο Αργοστόλι, για το οποίο υπάρχει τρίωρη στάση από την ΕΛΜΕ.

·                 

Αιμοδοσία με τίτλο «το αίμα είναι ΚΟΚΚΙΝΟ για ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ», από εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, για κάθε παιδί που θα το χρειαστεί – ανεξάρτητα αν είναι έλληνας ή μετανάστης.

 

Αργοστόλι 11 Σεπτεμβρίου 2012

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

 

 
Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα