ΕΛΜΕ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ : ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

08/09/2010 - 16:06
ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΜΑΘΗΤΕΣ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ!

Συνάδελφοι, /-ισσες

Η ΓΣ των Πρόεδρων των ΕΛΜΕ που πραγματοποιήθηκε στις 7/5/2010, με συντριπτική πλειοψηφία (65 ΥΠΕΡ, 2 ΚΑΤΑ  ΚΑΙ 3 ΛΕΥΚΑ) και με τη συμβολή και της ΕΛΜΕ-ΚΙ, αποφάσισε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα θα πάρει όλα τα μέτρα για να ακυρώσει στην πράξη το «πολυνομοσχέδιο» για την παιδεία.

Στο πλαίσιο της οργάνωσης της απειθαρχίας στην αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική και επιπλέον, στο πλαίσιο των αποφάσεων των ΓΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ προβάλλουν τα εξής καθήκοντα:

  1. Εφαρμόζουμε στην πράξη άμεσα την απόφαση των ΓΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ για δημιουργία τμημάτων με ανώτερο αριθμό τους 20 μαθητές, τους 15 στις κατευθύνσεις και στην Τεχνική Εκπαίδευση και τους 7 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια.

Ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία δεν μπορεί να υπάρξει με 27άρια και 30άρια τμήματα. Αυτή είναι η βάση και η ουσία παρά το γεγονός ότι στο σύνολο σχεδόν των σχολείων στο Νομό και οι αίθουσες είναι απαράδεκτα μικρές.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στη συσσώρευση μαθητών στα αστικά κέντρα (Αργοστόλι, Ληξούρι) σε βάρος περιφερειακών σχολείων. Η αυστηρή τήρηση της γεωγραφικής κατανομής με τις απαραίτητες αναπροσαρμογές όπου είναι απαραίτητο, η μη διευκόλυνση μετεγγραφών «από το παράθυρο» είναι βασικοί όροι για να μη δημιουργούνται ντε φάκτο υπερμεγέθη τμήματα, λόγω περιορισμένων σχολικών χώρων.

Σε κάθε περίπτωση αρνούμαστε να διδάξουμε σε 27άρια και 30άρια τμήματα.

  1. Αρνούμαστε να υλοποιήσουμε υποχρεωτικές υπερωρίες. Δεν αναλαμβάνουμε ούτε μία ώρα υπερωρίας, που σε αυτές τις συνθήκες σημαίνει αφαίρεση θέσεων εργασίας.
  2. Η άρνηση για την εφαρμογή της εγκυκλίου «Αυτοαξιολόγηση της Σχολικής Μονάδας», σημαίνει καιάρνηση σε κάθε μέτρο αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης που θα επιχειρηθεί, με στόχο να οδηγηθούν τα σχολεία σε λειτουργία με επιχειρηματικά κριτήρια.
  3. Κανείς εκπαιδευτικός δεν αναλαμβάνει το ρόλο του μέντορα– αξιολογητή για τους νέους συναδέλφους. 

Επιπλέον, υπενθυμίζουμε την απόφαση της ΓΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ ενάντια στην υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων, με μοχλό τις διαθέσεις εκπαιδευτικών της Β΄βάθμιας στην Α΄βάθμια: ωράριο, άρση οργανικότητας, πλήθος σχολείων, πίεση για ελαχιστοποίηση διορισμών και στις δύο βαθμίδες κ.λ.π. Η θέση αυτή έχει ιδιαίτερη επικαιρότητα με δεδομένη την απόφαση για διαθέσεις και στα ΙΕΚ.

  • Οργανώνουμε την αποτροπή κάθε υπονόμευσης των εργασιακών σχέσεων, του ωράριου, των οργανικών θέσεων. Αρνούμαστε την υλοποίηση κυλιόμενων ωραρίων. Κανένας συνάδελφος σε πάνω από δύο σχολεία. Με τα υπάρχοντα δεδομένα (τρόπος καθορισμού κενών, διεύρυνση κενών σε Β΄βάθμια) καμία συζήτηση για διάθεση στην Α΄βάθμια. Σε κάθε περίπτωση άρνηση διάθεσης για διδασκαλία στη «ζώνη της αγοράς» των 800 ολοήμερων πιλοτικών δημοτικών. Καμία διάθεση στα ΙΕΚ, που με τον «Καλλικράτη» σημαίνει διάθεση στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση!!!.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ σε περίπτωση εφαρμογής υποχρεωτικής διάθεσης σε ολοήμερο της Α΄βάθμιας, με δεδομένα τα κενά που υπάρχουν στο Νομό θα ενεργοποιήσει την απόφαση της ΓΣ για δίωρες κυλιόμενες στάσεις διαρκείας στο πρόγραμμα των ολοήμερωνγια την οποία είναι εξουσιοδοτημένο.

Θεωρεί ότι είναι ώρα δράσης και όχι διαβούλευσης και γι αυτό, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αποφασίζει τη μη συμμετοχή του Προέδρου στη συνάντηση – συζήτηση στην Αθήνα. Καλεί το ΔΣ της ΟΛΜΕ να προχωρήσει άμεσα σε Γενική Συνέλευση Προέδρων με θέμα τη συντονισμένη οργάνωση της απειθαρχίας σύμφωνα με τις εξελίξεις και με πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση μέσα στο Σεπτέμβρη.

Η ΕΛΜΕ-ΚΙ δεν θα αναμένει πρωτοβουλίες από τα πάνω.

Ξεκαθαρίζει ότι ο δρόμος που έχουμε να βαδίσουμε είναι ένας:

Οργάνωση από τα κάτω, δυνάμωμα της ταξικής πάλης, συσπείρωση στο ΠΑΜΕ, μαζική φυγή από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μετωπική συσπείρωση εργαζόμενων γονέων – μαθητών - εκπαιδευτικών, συμμαχία εργατικής τάξης και λαϊκών στρωμάτων για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για την Παιδεία και την Κοινωνία των λαϊκών αναγκών.

 

Αργοστόλι 8 Σεπτέμβρη 2010

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

 

 

 

Ο Πρόεδρος

Ο Γραμματέας

 

 

Γεωργόπουλος Διονύσης

Βασιλάτος Παύλος

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα