ΕΛΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ : ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ :

09/09/2012 - 23:41

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ

ΑΔΙΑΣΠΑΣΤΑ ΔΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ συμπαραστέκεται στον αγώνα των καθαριστριών και των καθαριστών των σχολείων. Το πρόβλημα του καθαρού σχολείου είναι αδιάσπαστα συνδεδεμένο με την υγεία των μαθητών. Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια υπάρχει πρόβλημα ακόμη και στην αγορά καθαριστικών και απολυμαντικών. Η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των καθαριστριών, η εγκατάλειψη κάθε έννοιας μόνιμης σταθερής εργασίας, η προώθηση της δουλειάς με το κομμάτι (αίθουσες), η εντατικοποίηση και οι εξευτελιστικές αμοιβές, αποτελούν στοιχείο της υποβάθμισης της ίδιας της σχολικής υγείας. Παλιά προβλήματα παίρνουν νέα έκταση και βάθος αλλά ακόμη και αρρώστιες που είχαν εξαφανιστεί υπάρχει κίνδυνος να ξαναεμφανιστούν.

Η επιλογή της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας των σχολείων, όπως άλλωστε επιτάσσει και η ΕΕ. Απλώς δίνουν μια ετήσια παράταση για την υλοποίηση των σχεδιασμών τους. Θα μονιμοποιηθούν φαινόμενα που είχαν καταγγελθεί σε συσκέψεις φορέων της εκπαίδευσης π.χ. να πληρώνεται η καθαρίστρια δημοτικού από την τσέπη των γονιών. Η ίδια η καθαριότητα στο σχολείο θα καθορίζεται από την οικονομική – κοινωνική υπόσταση των πελατών – γονιών.

Η ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί:

ü

Να μη δοθεί ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών και των εκπαιδευτικών για την καθαριότητα των σχολείων.

ü

Να μην υπάρχει κανένα σχολείο χωρίς καθαρίστρια και με ελλείψεις σε καθαριστικά - απολυμαντικά.

ü

Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα και αμοιβές στο ύψος των αναγκών, για τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων.

ü

Μονιμοποίηση όλων των καθαριστριών και των καθαριστών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 

Αργοστόλι 07 Σεπτεμβρίου 2012

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

 

Ο Πρόεδρος

Ο Οργανωτικός Γραμματέας

 

Γεωργόπουλος Διονύσης

 

Τουλάτος Παύλος

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα