ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης: Πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών

08/01/2014 - 14:53

Πρωτοβουλία για τη διεκδίκηση άμεσων μέτρων ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους, αναλαμβάνει το ΔΣτης ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς -Ιθάκης, συνεχίζοντας παράλληλα την παράδοση μαθημάτων αλληλεγγύης κάθεΤετάρτη και Πέμπτη στο 2ο Λύκειο Αργοστολίου, όπως και τη λειτουργία της Πολιτιστικής Λέσχης με δωρεάν προβολές κάθεΠέμπτη βράδυ στο Εργατικό Κέντρο.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ είναι σε επαφή με τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων και το αμέσως επόμενο διάστημα θα οργανώσει παρεμβάσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες και οργανισμούς για την ικανοποίηση αιτημάτων όπως:

  • Κανένας μαθητής χωρίς ρεύμα, νερό, θέρμανση και σπίτι.
  • Άμεση έναρξη της ενισχυτικής και της πρόσθετης διδασκαλίας σε όλα τα σχολεία - ειδικά στα περιφερειακά. Να διασφαλιστεί η μεταφορά για τους μαθητές που θα συμμετάσχουν στα μαθήματα αυτά.
  • Πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη (προληπτικές εξετάσεις, εμβολιασμοί κ.λπ.) όλων των μαθητών, ανεξάρτητα από την ασφαλιστική κατάσταση των οικογενειών τους.
  • Εξασφάλιση ενός γεύματος την ημέρα για κάθε μαθητή με ευθύνη της Κυβέρνησης και της Τοπικής Διοίκησης (Περιφέρειες, Δήμοι).
  • Μείωση της τιμής των εισιτηρίων για όλους (50%). Να καταργηθεί άμεσα ο ΦΠΑ στα εισιτήρια του ΚΤΕΛ και των καραβιών. Ασφαλείς - τακτικές - φθηνές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ιδιαίτερα για την Ιθάκη.
  • Δωρεάν μετακίνηση μαθητών - φοιτητών - ανέργων.

 Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Kεφαλονιάς - Ιθάκης καλεί τους εκπαιδευτικούς να συσπειρωθούν μαζί με γονείς, τους μαθητές, το Εργατικό Κέντρο και τις Λαϊκές Επιτροπές για να επιβληθούν λύσεις προς όφελος των εργαζομένων, υπογραμμίζοντας ότι «στα σχολεία μπορούν να υπάρξουν πυρήνες αγώνα, ταξικής αλληλεγγύης και συλλογικής δράσης για εμάς, τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους».  

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα