ΕΛΜΕ-ΚΙ: Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης
Η ΓΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ αποφάσισε να εγκρίνει τον απολογισμό του απερχόμενου ΔΣ για τη συνδικαλιστική χρονιά 2015 – 2016 και τον προγραμματισμό για την επόμενη, τον οικονομικό απολογισμό καθώς επίσης και να προχωρήσει στη διαγραφή της Διευθύντριας του Γυμνασίου Σάμης από το σωματείο.
Η απόφαση για τον απολογισμό της προηγούμενης συνδικαλιστικής χρονιάς και για τον από εδώ και πέρα προγραμματισμό διαμορφώνεται ως εξής:
Η δράση της ΕΛΜΕ-ΚΙ στη σχολική χρονιά 2015-2016 αναπτύχτηκε σε συνθήκες διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, για την υλοποίηση των προηγούμενων και του 3ου μνημονίου, που ψήφισαν από κοινού με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ. Οι δυσκολίες στην καπιταλιστική ανάκαμψη που διαπιστώνονται παγκόσμια, οι πανηγυρισμοί για κάθε θετικό πρόσημο σε μια ανάπτυξη που μετρά αποκαΐδια και νέα δεινά για το λαό, οι πόλεμοι και η δυστυχία σε συνθήκες βελτίωσης των τεχνολογικών - παραγωγικών δυνατοτήτων, δείχνουν τη χρεωκοπία του συστήματος που στηρίζεται στην ατομική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής και το σάπισμά του.
Το Brexit, η ισλαμική τρομοκρατία και η ιμπεριαλιστική αξιοποίησή της, η προπαγάνδα περί «δημοκρατίας» και δημοψηφισμάτων με το λαό στο περιθώριο, οι κούφιες αντιπαραθέσεις με την αντιπολίτευση στο πεδίο της διαπλοκής και των μεριδίων που κερδίζουν τμήματα του κεφαλαίου (βλ. τηλεοπτικές άδειες), η διαρκής ανασύνθεση στο πολιτικό προσωπικό της πλουτοκρατίας, εκφράζουν την έντονη διαπάλη των μεγάλων συμφερόντων. Γίνεται προσπάθεια να εγκλωβιστεί ο λαός στο ένα ή άλλο μίγμα διαχείρισης να στοιχηθεί με τον ένα ή άλλο ιμπεριαλιστή. Υπογραμμίζουμε ιδιαίτερα τους κινδύνους για την περιοχή με την αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης από την Τουρκία, τη ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου και την παραχώρηση της Καρπάθου για βάση.
Η πολιτική που είχε και έχει να αντιμετωπίσει το σωματείο και ο λαός μας ευρύτερα, παρά τις εναλλαγές στους διαχειριστές και τις όποιες διαφοροποιήσεις στα μείγματα, είχε σταθερά στο επίκεντρο την κερδοφορία του κεφαλαίου, τη μείωση του εργατικού κόστους, τις δεσμεύσεις σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. Η απαίτηση του ΣΕΒ για 180.000 απολύσεις στο δημόσιο δείχνει το δρόμο που απαιτεί η κυρίαρχη τάξη. Η ΕΛΜΕ βρέθηκε σταθερά απέναντί της, υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των συναδέλφων, το δικαίωμα των μαθητών της εργατικής – λαϊκής οικογένειας στη μόρφωση και στη ζωή, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας συμμαχίας γονέων – εκπαιδευτικών – μαθητών στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος.
Σήμερα καλούμαστε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που δημιουργούνται από την κυριαρχία του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού στον κλάδο, από το φόβο και την καλλιέργεια της συνευθύνης για το μνημόνιο, να ξεπεράσουμε τις απάτες στις οποίες έχει γίνει πρωταθλήτρια η σημερινή κυβέρνηση και τους αντιπερισπασμούς της ΝΔ, ώστε γρήγορα να ανασυνταχθούμε και να πολεμήσουμε αποτελεσματικά τα νέα βάρβαρα μέτρα με βασικά μέτωπα τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την ανεργία και την ελαστική εργασία στον κλάδο, με αιχμή το «όχι στις μαζικές απολύσεις αναπληρωτών», το νέο αντιαπεργιακό νόμο και το «νέο σχολείο». Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις θεωρίες περί «δίκαιης καπιταλιστικής ανάπτυξης» που δήθεν θα δώσει στο μέλλον κάτι και στο λαό, τη θεωρία του «μικρότερου κακού» στο μονόδρομο της αναζήτησης λύσεων εντός των τειχών.
Η αντιεκπαιδευτική νομοθετική θωράκιση του καλοκαιριού που στήνει στον τοίχο τμήματα και σχολεία αθροιστικά με όσα έχουν προηγηθεί, το πόρισμα της επιτροπής σοφών του Υπουργείου Παιδείας για το νέο σχολείο (πόρισμα Λιάκου), τα κενά, η επιλογή διάλυσης των δομών της ειδικής αγωγής στο όνομα της συμπερίληψης, τα προβλήματα στις μεταφορές και στις υποδομές, η επανεκκίνηση για την αξιολόγηση που ψηφίστηκε και θέλει όσους παίρνουν 0-24 να παίρνουν το δρόμο της απόλυσης, η υπονόμευση των εργαστηρίων και η στοχοποίηση των ειδικοτήτων που θεωρείται ότι έχουν παρεισφρήσει στην εκπαίδευση, η όξυνση του αυταρχισμού και οι προσπάθειες χειραγώγησης των μαθητών και καταστολής του έργου της ΕΛΜΕ στα σχολεία, δείχνουν ότι ο κλάδος πρέπει να ανασκουμπωθεί και να βάλει πλάτη στην ανασύνταξη του κινήματος. Να νοιώσει την ΕΛΜΕ σπίτι και αποκούμπι.
Ειδικότερα για τη χρονιά που πέρασε
Η ΕΛΜΕ-ΚΙ άνοιξε όλα τα μέτωπα, δεν άφησε θέμα που να «πέσει κάτω». Ήταν διαρκής ο αγώνας για τα δικαιώματα των νέων εκπαιδευτικών μονίμων και αναπληρωτών, οι πρωτοβουλίες για την χορήγηση καρτών για μουσεία, για τη σίτιση, τη στέγαση και τη μετακίνησή τους, η ανάδειξη του σεισμόπληκτου χαρακτήρα του Νομού και των σχολείων μας, η πάλη για να μην περάσουν καταργήσεις σχολείων – κατευθύνσεων και τμημάτων στο Νομό (αποτρέψαμε με κινητοποίηση την κατάργηση του τομέα υγείας στο ΕΠΑΛ Αργοστολίου ενώ ανάλογο θέμα εκτιμάμε πως θα ανοίξει και στο Ληξούρι με τον τομέα δομικών), για να λειτουργήσουν τα ειδικά σχολεία - ΚΕΔΔΥ και να λειτουργήσει ειδικό γυμνάσιο στο Αργοστόλι με το απαραίτητο προσωπικό, για να λειτουργήσει η μαθητική εστία και το εξεταστικό κέντρο των ΕΠΑΛ στην Ιθάκη, για να επουλωθούν οι πληγές των σεισμών και των πλημμυρών αλλά και να παρθούν μέτρα στα νέα προβλήματα που προέκυψαν σε Ιθάκη και Μεσοβούνεια, χωρίς διαχωρισμό των σεισμοπλήκτων σε «παλιούς» και «νέους», για να υπάρξει ασφάλεια στις σχολικές και αθλητικές υποδομές. Βάλαμε ως προτεραιότητα τη στήριξη της ΤΕΕ στο Νομό, παρεμβήκαμε σε όλα τα επίπεδα για να μην καταργηθεί ο κλάδος των ΤΕ, για να στελεχώνονται τα ΕΠΑΛ με όλο το αναγκαίο προσωπικό αλλά και με ιδιαίτερη μέριμνα για τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά τους σεισμούς.
Δίπλα σε αυτά πήραμε πρωτοβουλία για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες σε συνεργασία με την ΕΕΔΔΑ, συντονιστήκαμε με το Σύνδεσμο Φιλολόγων και την ΕΕΔΥΕ για λογοτεχνικό διαγωνισμό με θέμα την προσφυγιά, συνεχίσαμε τα λαϊκά φροντιστήρια αλληλεγγύης και φέτος πιο οργανωμένα ξεκινήσαμε και στο Ληξούρι, δώσαμε μάχη ενάντια στο μαθητοδικείο, αναδείξαμε πλευρές της ιστορικής μνήμης, κατασκευάσαμε και εντοιχίσαμε πλάκα για τον εκτελεσμένο από τους ναζί το 1944 17χρονο Πέτρο Μιχαλάτο από τα Μουζακάτα, πήραμε πρωτοβουλία ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και συνεχίσαμε να συνδράμουμε το έργο του «Απόπλου» ως μέλη του ΔΣ του. Ιδιαίτερα βάλαμε στο στόχαστρο τις ανώνυμες – παντελώς αβάσιμες καταγγελίες εναντίον συναδέλφων αλλά και υπερασπιστήκαμε την τιμή και την υπόληψη του κλάδου σε κινήσεις διασυρμού του (πχ η απαράδεκτη τοποθέτηση της ΚΕΔΗΚΕ για το 3ο Γυμνάσιο στις απόκριες). Παρεμβήκαμε καταλυτικά για να σταματήσουν τα επεισόδια στους σχολικούς αγώνες και αποκαλύψαμε το ρόλο της εγκληματικής - φασιστικής Χρυσής Αυγής και των παραφυάδων της σε αυτά.
Ο αγώνας αυτός είχε αποτελέσματα, υπήρξαν καταχτήσεις σε κάποια από τα παραπάνω. Κι οι καταχτήσεις αυτές, όπως και εκείνα που αποτρέπονται χάρη στη δυναμική της ΕΛΜΕ, πραγματοποιούνται σε ένα δύσκολο περιβάλλον.
Η ΕΛΜΕ-ΚΙ σύνδεσε τον εκπαιδευτικό αγώνα με μια σειρά άλλα λαϊκά προβλήματα του Νομού, όπως την υγεία με έμφαση στη σχολική, με απαίτηση να γίνονται εξετάσεις και να δίνονται δωρεάν πιστοποιητικά σε όλους τους μαθητές, να υπάρχουν γιατροί στα αγροτικά ιατρεία και τα κέντρα υγείας που καλύπτουν σχολεία αλλά και ανάδειξε τις απαράδεκτες καταστάσεις που βιώνει ο κλάδος στην ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη, κατάσταση που διαρκώς χειροτερεύει.
Η ΕΛΜΕ-ΚΙ συνέδραμε όλες τις κινητοποιήσεις (και πρωταγωνίστησε σε όσες σχετίζονταν με εκπαιδευτικά ζητήματα). Δεν έλλειψε από κανένα προσκλητήριο του ΠΑΜΕ για τα κεντρικά μέτωπα πάλης που καθορίζουν τη ζωή και το μέλλον του λαού μας και του κλάδου.
Η ΕΛΜΕ-ΚΙ ήρθε σε αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, τις τοπικές αρχές σε Δήμο και Περιφέρεια αλλά και με τη ΔΔΕ και την ΠΔΕ Ιονίων Νήσων. Ποτέ δεν το έβαλε κάτω και υπερασπίστηκε τον κλάδο και το λαό.
Γι’ αυτό δέχτηκε επίθεση, έγινε προσπάθεια τρομοκράτησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι κορυφώθηκαν οι προκλήσεις στην ΕΛΜΕ από την κυβέρνηση και δήθεν «προοδευτικά» στελέχη της εκπαίδευσης, στο όνομα του νόμου και της τάξης. Η ΕΛΜΕ ενοχοποιήθηκε από τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας κ. Φίλη, που ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε να υπογράψουμε «δήλωση μετάνοιας». Οι προπηλακισμοί σε βάρος των στελεχών της ΕΛΜΕ, οι καθοδηγημένες αποφάσεις συλλόγων για «να φύγει η ΕΛΜΕ από τα σχολεία» και να μπουν περιορισμοί στην επαφή της με συναδέλφους και μαθητές, η αστυνομική βία και η απόπειρα φίμωσης του σωματείου στα εγκαίνια που έγιναν φέτος στο νέο συγκρότημα στο Φαραώ από τον ίδιο τον Περιφερειακό Διευθυντή κ. Γκούση δεν είναι ούτε τυχαία ούτε μεμονωμένα γεγονότα.
Ο εντεινόμενος αυταρχισμός (όπως η χρήση χημικών στους συνταξιούχους), οι δυσκολίες από τους νέους απεργοκτόνους νόμους που ετοιμάζει η κυβέρνηση και η πλουτοκρατία δεν θα μας πτοήσουν. Έχουμε αντιμετωπίσει διώξεις υπερασπιζόμενοι τον κλάδο και τους μαθητές, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και κάθε νέα επίθεση ενάντια στο συνδικάτο και το ρόλο του.
Μορφές δράσης και συμμετοχής του κλάδου
Η ΕΛΜΕ-ΚΙ χρησιμοποίησε όλες τις μορφές με κλιμάκωση: Συνεντεύξεις τύπου, παραστάσεις ΔΣ, συμμετοχή σε εκδηλώσεις – ημερίδες, συσκέψεις με γονείς – μαθητές, συλλαλητήρια, απεργίες. Τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήριο, με πιο πρόσφατο αυτό που έγινε στις 13/10/16, ήταν πετυχημένα, διευκόλυναν τη συμμαχία γονέων – εκπαιδευτικών – μαθητών. Η συμμετοχή του κλάδου είχε διακυμάνσεις με τις μεγαλύτερες απεργιακές συμμετοχές να καταγράφονται στις γενικές απεργίες (στις 12/11 ήταν 32% και στις 4/2, τότε που υπήρξε μεγάλη συμμετοχή και από τους αγρότες, ξεπέρασε το 50%). Όσο κι αν μεθοδευμένα καλλιεργείται η μεμψιμοιρία πως «ο κλάδος δε συμμετέχει» υπάρχει ένα αξιόμαχο κομμάτι, που, με όλες τις ταλαντεύσεις και με σκληρή δουλειά του σωματείου, συνεχίζει να μάχεται στις νέες συνθήκες. Αυτό πρέπει να είναι το εφαλτήριο για το μέλλον. Ξεχωρίζουμε ότι παρεμβήκαμε με θέση στην ημερίδα για την ΤΕΕ που έγινε στην Πάτρα, ότι είχαμε βασικό ρόλο στις ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ κάνοντας υπόθεση όλου του κλάδου πανελλαδικά μια σειρά θέματα. Με διαρκείς παραστάσεις - ανακοινώσεις στηρίξαμε την προσπάθεια των δύο αιρετών ενάντια στις αυθαιρεσίες της διοίκησης και μπήκαμε μπροστά στην αρχή της χρονιάς να μη γίνει καταστρατήγηση των κριτηρίων και των διαδικασιών τοποθέτησης, στο όνομα «του χτυπήματος της γραφειοκρατίας». Καταγγείλαμε την προσπάθεια αποκλεισμού του Προέδρου της ΕΛΜΕ-ΚΙ, ως αιρετού στο ΑΠΥΣΔΕ Ιονίων Νήσων, από τη συνεδρίαση για τις κρίσεις Διευθυντών Εκπαίδευσης.
Τονίζουμε πως για τις σχολικές υποδομές και την αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων και των παιδιών τους κινητοποιηθήκαμε τρεις φορές στην Αθήνα. Μάλιστα στις 27/11, μετά το σεισμό της Λευκάδας, πήραμε πρωτοβουλία συντονισμού με ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ και Εργατικά Κέντρα των Ιονίων. Τότε ο κ. Φίλης απέναντι σε 80 ανθρώπους προέταξε τα ΜΑΤ και υποχρεώθηκε με την αποφασιστική στάση μας σε αναδίπλωση. Ανάλογες παρεμβάσεις έγιναν στο υφυπουργό κ. Πελεγρίνη και, αργότερα, στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της βουλής (πλην Χρυσής Αυγής). Πήραμε μέρος στην οδοιπορία που έκανε ο Δήμος Πάτρας στην Αθήνα για την ανεργία. Ήταν σοβαρή εμπειρία η δραστηριοποίησή μας, ως μέλους της Επιτροπής Αγώνα Φορέων του Νομού, για την κάλυψη των κενών στην υγεία και τη μη συγχώνευση – κατάργηση του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου. Οι δράσεις αυτές κορυφώθηκαν με κινητοποίηση στην Αθήνα.
Η ΓΣ επισημαίνει ότι είναι απαράδεκτο συνδικαλιστές - επικεφαλής και στελέχη ψηφοδελτίων να μη στηρίζουν τις απεργίες που έχουν αποφασισθεί αλλά να τις υπονομεύουν κιόλας. Πρόβλημα για λύση είναι η συμμετοχή στις ΓΣ που πρέπει να αποτελεί τον κύριο χώρο συζήτησης και διαμόρφωσης του σχεδιασμού από τον κλάδο. Είναι τεράστιες οι ευθύνες του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, που καλλιέργησε την ανάθεση και τη λογική ότι η λύση δεν θα δοθεί με τη ταξική πάλη αλλά με την κυβερνητική εναλλαγή και τον κοινωνικό εταιρισμό. Η ΓΣ ΕΛΜΕ-ΚΙ κρίνει ότι σε αρκετές περιπτώσεις το ΔΣ συνέβαλλε στην καλλιέργεια της ανάθεσης, δρώντας για τον κλάδο χωρίς πάντα την επιμονή να είναι ο κλάδος παρών.
Λειτουργία ΔΣ
Το ΔΣ λειτούργησε τακτικά, με ημερήσια διάταξη. Υπήρχε σταθερή συμμετοχή μελών, με μία ανασύνθεση μετά από παραίτηση μέλους για προσωπικούς λόγους. Η συζήτηση ήταν ουσιαστική και όλα τα μέλη στρατεύθηκαν στην υπηρεσία του κλάδου. Με μεγαλύτερη ευθύνη πρέπει να δούμε τη λειτουργία, μέσα στη νέα κατάσταση και στα καθήκοντα που απορρέουν. Να μην υπάρξει υποχώρηση στη λειτουργία του ΔΣ, ούτε να ατονήσει ο σταθερός συντονισμός με το ΕΚΚΙ, τα ταξικά σωματεία του Νομού και την Επιτροπή Αγώνα Φορέων του Νομού στη λογική πως «τώρα θα λειτουργεί Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ». Να μην παρακαμφθούν οι Ομοσπονδίες και, κυρίως, να υπάρχει σταθερό τιμόνι στο ότι η ανασύνταξη του κινήματος θα γίνει από τα κάτω, ότι αφορά πριν από όλα το περιεχόμενο της δράσης και τη συλλογική λειτουργία μέσα από ΓΣ.
Μέτωπα που χρειάζεται να προσέξουμε τη νέα χρονιά
-
Να υπάρξει συμβολή στο μέτωπο ενάντια στην ανεργία, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους. Να διεκδικήσουμε κάλυψη των απωλειών και των σύγχρονων αναγκών μας.
-
Παρέμβαση της ΕΛΜΕ στα κεντρικά προβλήματα που αφορούν το «νέο σχολείο» της αγοράς και της ΕΕ, με όλα τα παρεπόμενα που θα βιώσουμε. Να κατανοηθεί η σύνδεση οικονομίας – εκπαίδευσης και η ανάγκη - δυνατότητα για ένα σχολείο της ολόπλευρης μόρφωσης, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, ενιαίο δωδεκάχρονο.
-
Παρέμβαση στους μαθητές, στο μορφωτικό περιεχόμενο της γνώσης. Αυτό αφορά ανακοινώσεις, σχολικής γιορτές, πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις, project και πολιτιστικά προγράμματα. Ιδιαίτερα να ανοίξουμε το θέμα των ναρκωτικών και να αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα που μας δίνει η συμμετοχή της ΕΛΜΕ και της Ένωσης Γονέων στον «Απόπλου», αλλά και να έρθουμε σε επαφή με το ΕΣΥΝ.
-
Σταθερή επαφή με γονείς – μαθητικά συμβούλια. Στηρίζουμε την κινητοποίηση των μαθητών στις 7 Νοέμβρη. Πιο αποφασιστικά στις συσκέψεις στα σχολεία που βοηθάνε στη ζύμωση και στην οργάνωση της πάλης. Μπροστά στην πανεργατική απεργία του Νοέμβρη (προτείνεται από το ΠΑΜΕ στις 10/11) να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την μαζική συμμετοχή του κλάδου και την κάθοδο όλων των σχολείων στην απεργιακή συγκέντρωση, να αναδείξουμε την παιδεία λαϊκή υπόθεση.
-
Ειδικό μέτωπο στη Χρυσή Αυγή. Μέτωπο και στις «προοδευτικές» απόψεις να μην έχουν σχέση τα ταξικά συνδικάτα με τους μαθητές, που βάζουν βούτυρο στο ψωμί της. Να αναμετρηθούμε με τη λογική των «ίσων αποστάσεων» και των «δύο άκρων». Να αντιμετωπίσουμε το φασιστικό δηλητήριο στην ουσία του, διαπαιδαγωγώντας με τη στάση μας. Την πρωτομαγιά εγκαινιάζουμε την πλάκα μνήμης στο σχολικό συγκρότημα της Σάμης (είναι η μέρα εκτέλεσης του Πέτρου Μιχαλάτου).
-
Προτάσσουμε τοπικά τα ζητήματα των υποδομών, της αντισεισμικής – αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας.
-
Δράση για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Η καμπάνια που έχουμε ανοίξει να αποκαλύπτει τις αιτίες της προσφυγιάς, την ανάγκη αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Να μην υπάρξει δυνατότητα πολιτιστική ή άλλη που να μην αξιοποιηθεί. Να βοηθηθεί σταθερά η συγκέντρωση των υλικών που έχουμε ανακοινώσει στα σχολεία. Στις 16 Νοέμβρη και στο πλαίσιο των γιορτασμών για το Πολυτεχνείο να παρουσιάσουμε με Σύνδεσμο Φιλολόγων και ΕΕΔΥΕ τα λογοτεχνικά έργα των μαθητών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό για την προσφυγιά.
-
Τα Λαϊκά Φροντιστήρια Αλληλεγγύης να γίνουν πιο «σχολικά», με πιο συγκροτημένη λειτουργία και επαφή των διδασκόντων, να αγκαλιάσουν περισσότερο τον κλάδο και τους μαθητές που έχουν ανάγκη.
-
Παρέμβαση για τις καθαρίστριες. Δουλεύουμε σταθερά σε αυτό το μέτωπο. Απαιτούμε μόνιμη σταθερή εργασία γι’ αυτές.
-
Πολιτιστική λέσχη του ΠΑΜΕ. Η λέσχη στην οποία δρούμε μαζί με το ΕΚΚΙ έχει περιλάβει πέρα από τον κινηματογράφο και το χορό. Να βοηθήσουμε να γίνει στέκι συναδέλφων, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους
-
Οι αναπληρωτές - νέοι εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να είναι προτεραιότητα. Να μπούμε μπροστά ώστε να μην πεταχτεί κανένας συνάδελφος στο δρόμο μετά την αναδιαμόρφωση του πίνακα που σχεδιάζει το Υπουργείο Παιδείας.
Συνεχίζουμε αταλάντευτα με το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ κόντρα στο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του και τους επιστάτες του μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Παίρνουμε μέρος στην πανελλαδική συνδιάσκεψη 19-20 Νοέμβρη. Διεκδικούμε ανάπτυξη για το λαό, με άλλη εξουσία – οικονομία.
Το μέλλον δεν γράφεται από μόνο του έτσι νέτο – σκέτο αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς. Ο λαός έχει τη δύναμη, μπορεί και θα βγει νικητής, όσες δυσκολίες κι αν χρειαστεί να ξεπεράσει, όσους αγώνες κι αν χρειαστεί να κάνει.
Αργοστόλι 18/10/2016
Για τη ΓΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Η Πρόεδρος της ΓΣ
Ευαγγελία Τζουλιαδάκη