ΕΛΜΕ ΚΙ: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και γονιών στην Περιφέρεια

30/06/2015 - 16:00

Διάβημα διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια πραγματοποίησαν εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης και τηςΈνωσης Γονέων Κεφαλονιάς, ενώ υπήρξε συνάντηση με τους περιφερειακούς συμβούλους του νομού.

Οι φορείς απαίτησαν κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό με μόνιμους μαζικούς διορισμούς, αφού διαφαίνεται ότι θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα για τη νέα σχολική χρονιά.

Σύγχρονες ασφαλείς δημόσιες σχολικές υποδομές με πέντε νέα σχολικά συγκροτήματα στη Δευτεροβάθμια και προτεραιότητα σε εκείνο του Ληξουρίου. Καμία ανοχή στη λεγόμενη ομαλοποίηση της κατάστασης των σεισμοπλήκτων και καμία αποδοχή της πολιτικής για επιστροφή στα παλιά κτίρια με μικροεπισκευές και χωρίς ανταπόκριση στους σύγχρονους αντισεισμικούς κανόνες. Ακόμη και αναγκαίες παρεμβάσεις (σκάλες διαφυγής, προαύλια κλπ.) δεν έχουν γίνει ή δρομολογηθεί σε πολλές περιπτώσεις. Να σταματήσει ο εμπαιγμός και να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που ανακοινώθηκαν για το συγκρότημα στο Φαραώ. Να ενημερώσει υπεύθυνα η Περιφερειακή Αρχή για το ζήτημα.

Να ξεκινήσουν οι ουσιαστικοί αντισεισμικοί έλεγχοι και να υλοποιηθεί η σχετική δέσμευση της Περιφερειακής Αρχής.

Κανένα παιδί χωρίς μεταφορά - άμεση κατάργηση της ΚΥΑ που υλοποιεί η Περιφέρεια.

Επαρκής κρατική χρηματοδότηση στις σχολικές επιτροπές για να λειτουργήσουν τα σχολεία, καλύπτοντας το 100% των αναγκών τους. Άρση της δέσμευσης των ταμειακών διαθέσιμων των ΟΤΑ. Καταγγέλθηκε το γεγονός ότι η Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων (ΣΥΡΙΖΑ) έχει προχωρήσει στην παράδοση των ταμειακών διαθέσιμων.

Τέλος, εκφράστηκε η αλληλεγγύη στον αγώνα των καθαριστριών για μόνιμη σταθερή εργασία και η σημασία που έχει αυτό για τη σχολική υγεία. Οι μαζικοί φορείς τόνισαν ότι είτε με το μνημόνιο των δανειστών είτε της κυβέρνησης, το δικαίωμα σε αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία Παιδεία θα υποστεί χτύπημα.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι του νομού τόσο από τη συμπολίτευση όσο και από την αντιπολίτευση (ΝΔ) επικαλέστηκαν αναρμοδιότητα στα ζητήματα αυτά και δήλωσαν αδυναμία για πρακτική συνεισφορά στη λύση τους.

ΕΛΜΕ και Ένωση Γονέων τόνισαν πως θα δυναμώσουν τον αγώνα και ότι τα σενάρια εγκλωβισμού και ενσωμάτωσης του λαϊκού κινήματος δεν θα περάσουν

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα