ΕΛΜΕ - ΚΙ: Για την παρέμβαση της αστυνομίας στα σχολεία

30/06/2015 - 23:09

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την εξίσωση της διακίνησης ναρκωτικών, βίας και μαθητικών κινητοποιήσεων, όπως προκύπτει από το έγγραφο του Αστυνομικού Διευθυντή Κεφαλονιάς, το οποίο έφθασε στα σχολεία ενημερώνοντας για τις δράσεις που προτίθεται ν’ αναλάβει η Αστυνομία σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων, στο πλαίσιο του «Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Προγράμματος (2015-2019) της Ελληνικής Αστυνομίας». Μάλιστα υπονοείται η δημιουργία βάσης δεδομένων, αφού γίνεται λόγος για τήρηση στατιστικών στοιχείων που θα αξιολογούνται για να αναλαμβάνονται οι «κατάλληλες» δράσεις. Οι μαθητές μπορεί να μη γνωρίζουν αν θα έχουν όλους τους καθηγητές που απαιτούνται τη νέα σχολική χρονιά, μπορεί να μην έχουν γιατρούς και δωρεάν ιατρικές εξετάσεις ή ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς αλλά θα έχουν το δικό του αστυνομικό, ο οποίος «θα προστατεύει τους ανήλικους» από «δυσλειτουργίες και προβλήματα» όπως οι… καταλήψεις! Είναι τουλάχιστον πρόκληση να ρίχνονται οι ευθύνες για τις δυσλειτουργίες του εκπαιδευτικού συστήματος στους μαθητές και να συγκαλύπτονται οι τεράστιες και διαχρονικές πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων και των ταξικών συμφερόντων που υπηρετούν. Όπως επίσης είναι πρόκληση υπαρκτά κοινωνικά φαινόμενα να θεωρούνται ως δεδομένα και να αξιοποιούνται για τον εξοβελισμό της παιδαγωγικής παρέμβασης και την εδραίωση της καταστολής απέναντι στους αγώνες των μαθητών.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ είχε καταγγέλλει στο παρελθόν και επί των προηγούμενων συγκυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ανάλογες προσπάθειες συνεργασίας Αστυνομίας – διευθύνσεων σχολείων, όπως την περσινή, όταν καλούνταν από τη ΓΑΔΑ τα Αστυνομικά Τμήματα να «μεθοδεύσουν προσωπικές επαφές – συναντήσεις» με τους διευθυντές σχολείων, για να καταγράψουν και να συντάξουν εμπεριστατωμένες εκθέσεις γύρω από προβλήματα των σχολείων αρμοδιότητας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ειδικότερα της Αστυνομίας. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει και επαυξάνει την πολιτική παρέμβασης της Αστυνομίας στα σχολεία, την πολιτική της αντιμετώπισης των μαθητικών διεκδικήσεων με καταστολή.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι ανοίγουν επικίνδυνοι δρόμοι. Καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει την καταστολή και το διασυρμό των μαθητικών αγώνων. Να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των σχολείων (κενά εκπαιδευτικών, υποδομές, αντισεισμική θωράκιση – έλεγχοι, μεταφορές, χρηματοδότηση κλπ). Καταδικάζει τη συγκεκριμένη πρακτική και καλεί τους διευθυντές και τους συλλόγους διδασκόντων να μην ανταποκριθούν αλλά να τιμήσουν το ρόλο τους ως παιδαγωγοί.

Σήμερα Δευτέρα 29 Ιούνη, 13.30 το μεσημέρι με παράσταση διαμαρτυρίας σε ΠεριφέρειαΔήμο διεκδικούμε λύσεις στις «δυσλειτουργίες και τα προβλήματα» που έχουμε επανειλημμένα επισημάνει ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Αργοστόλι 29/06/2015

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα