ΕΛΜΕ - ΚΙ: Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ!

10/06/2015 - 15:44

Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ.

ΤΩΡΑ απαλλαγή στο σεισμόπληκτο Νομό μας για τα έτη 2015 & 2016.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, όπως από καιρό έχει ξεκαθαρίσει, θεωρεί ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας νόμος με αποστολή να ξεζουμίσει τη λαϊκή οικογένεια και εργαλείο επιτάχυνσης της συγκέντρωσης της λαϊκής περιουσίας στα χέρια λίγων. Οι όποιες τροποποιήσεις από τη νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν αλλάζουν τη ληστρική αποστολή του, αφού και το συνολικό ύψος του φόρου που θα καταβάλλουν τα λαϊκά στρώματα δείχνει ότι καμία ανακούφιση για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει. Η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και ο όποιος μελλοντικός «εκσυγχρονισμός» που δεν αλλάζει την ουσία του είναι μία ακόμη απόδειξη ότι δεν πρέπει να περάσει ο εκβιασμός κυβέρνησης – δανειστών να διαλέξει ο λαός το σχέδιο Γιούνκερ ή το σχέδιο της συγκυβέρνησης. Είναι και τα δύο επικίνδυνα – αβάσταχτα – φιλομονοπωλιακά.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, θεωρεί ότι πέρα από το κύριο αίτημα για πλήρη και οριστική κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η σεισμόπληκτη Κεφαλονιά και η Ιθάκη πρέπει να τύχουν ευεργετικών ρυθμίσεων για το θέμα. Το χτύπημα σε σπίτια – οικόπεδα φάνηκε ακόμη πιο καθαρά φέτος με τις βροχές και τους νέους σεισμούς αλλά και την απουσία κάθε ουσιαστικής κυβερνητικής μέριμνας για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών. Αυτά κάνουν αναγκαία τη διεκδίκηση για διεύρυνση της απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ στο Νομό για τα έτη 2015 και 2016, όπως απαιτεί η Επιτροπή Αγώνα Φορέων στην οποία συμμετέχουμε. Αυτό πρέπει να γίνει με άμεση νομοθετική πρωτοβουλία και όχι με επικοινωνιακού χαρακτήρα δράσεις για εσωτερική κατανάλωση. Η ΕΛΜΕ-ΚΙ δεν υιοθετεί τη λογική της «ομαλοποίησης» της κατάστασης για τους σεισμόπληκτους και απαιτεί, δίπλα στη γραμμή της αντιπαράθεσης με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, αντισταθμιστικά μέτρα σε όλα τα επίπεδα. Άλλωστε, σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και φέτος η δράση μας.

Δεν μπορούμε να ζήσουμε με ψίχουλα! Οργανώνουμε την πάλη μας, με γνώμονα τις ανάγκες μας, να πληρώσει την κρίση το μεγάλο κεφάλαιο. Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ – ευεργετικά μέτρα για τους σεισμόπληκτους.

Όλοι κι όλες στη συγκέντρωση – συλλαλητήριο που οργανώνουν το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο την Πέμπτη 11 Ιούνη στο Αργοστόλι, ώρα 7.30 μμ.

Αργοστόλι 10/06/2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα