ΕΛΜΕ - ΚΙ: Πρόγραμμα Δράσης ΕΛΜΕ ΚΕφαλονιάς - Ιθάκης

30/03/2016 - 23:06

Καμία αναμονή. Με ανυποχώρητο ταξικό αγώνα διεκδικούμε το δίκιο μας!!!

Το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που έρχεται τις επόμενες μέρες είναι ακόμα πιο άθλιο από το αρχικό σχέδιο. Διαλύει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καταδικάζει τη νέα γενιά, τσακίζει νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, δεν εξαιρεί κανέναν κλάδο! Η κυβέρνηση, από κοινού με τους εταίρους της, δεν αφήνει δικαίωμα που να μη χτυπά στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Ταυτόχρονα, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος είναι σε εξέλιξη γεννώντας την προσφυγιά, ενώ ετοιμάζουν και νέα μέτρα περιορισμού της λαϊκής πάλης με αφορμή τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Με τους μαζικούς μαχητικούς αγώνες μας το προηγούμενο διάστημα, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, οι αγρότες, η νεολαία, κάναμε καθαρή την απόφασή μας: Ο νόμος λαιμητόμος να μην περάσει στη Βουλή!

Χωρίς αυτούς τους αγώνες τα μέτρα ήδη θα είχαν ψηφιστεί και θα ήταν πολύ χειρότερα. Η συμμαχία του εργαζόμενου λαού έδειξε τη δύναμή της. Οι αγώνες μας φέρνουν αποτελέσματα. Σας καλούμε να τους φτάσουμε μέχρι το τέλος! Να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης – ΕΕ – πλουτοκρατίας!!!

Έχουμε το δίκιο, έχουμε τη δύναμη, μπορούμε να τα καταφέρουμε!!!

Μόνο με ανυπότακτο αγώνα μπορούμε να τα καταφέρουμε!

  • Να μη περάσει ο νόμος λαιμητόμος που κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση.
  • Να μην επιτρέψουμε οι συντάξεις μας να γίνουν επίδομα πτωχοκομείου.
  • Να μην αφήσουμε η κοινωνική ασφάλιση να γίνει τροφή στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιριών και των μεγαλεμπόρων υγείας. Κοινωνική ασφάλιση για όλους, Δημόσια και υποχρεωτική για όλους.
  • Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία, που λεηλάτησαν τα ταμεία, που είναι υπεύθυνοι για την κρίση. Κάτω τα χέρια από το εφάπαξ.
  • Όχι στο νέο αντιδραστικό νόμο για την Δημόσια Διοίκηση (ν. 4369/16), όχι στη νέα τιμωρητική αξιολόγηση που συνδέεται με το μισθό, το βαθμό, τις υποχρεωτικές μετατάξεις αλλά και τις απολύσεις.
  • Όχι στο νέο μισθολόγιο (ν. 4354/15) και στις νέες περικοπές. Κάλυψη των απωλειών τώρα. Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων.
  • Να μη περάσουν τα σχέδια τους για το νέο φορολογικό. Αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ και επιπλέον 5.000€ για κάθε παιδί. Να φορολογηθούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου με 45%.
  • Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας, σταθερή και μόνιμη δουλειάς για όλους!
  • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπλόκο στους πλειστηριασμούς!
  • Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα μονοπώλια. Όχι σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις.

Πρόγραμμα δράσης:

-      Πέμπτη 31 Μάρτη 7 μμ στο Εργατικό Κέντρο (Αργοστόλι), συμμετέχουμε στην πικετοφορία που οργανώνει το ΠΑΜΕ.

-      Πέμπτη 7 Απρίλη, συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία του δημοσίου στις.

-      Στηρίζουμε τη μεγάλη πορεία αγώνα ενάντια στην ανεργία, από Πάτρα - Αθήνα (συλλαλητήριο στις 10 Απρίλη στο Σύνταγμα).

-      Κλιμακώνουμε με 48ωρη απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή το σφαγείο των αντιλαϊκών μέτρων.

Μπορούμε, έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας!

Αργοστόλι 30/3/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Η Γενική Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Ποταμιάνου Σοφία

 

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα