ΕΛΜΕ ΚΙ: Στην Αθήνα σήμερα για τους μαθητές της Κεφαλονιάς

27/02/2014 - 15:04

Αμεσα μέτρα ζητούν φορείς της Κεφαλονιάς - Ιθάκης και ομοσπονδίες

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή για επίδοση ψηφίσματος στον υπουργό Παιδείας και στα πολιτικά κόμματα πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη, στις 12.30 το μεσημέρι φορείς της Κεφαλονιάς, στο πλαίσιο των διεκδικήσεών τους για άμεση λύση στα προβλήματα που προκλήθηκαν στην εκπαίδευση από τη σεισμική δραστηριότητα.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, οι Ενώσεις και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Νομού, το τοπικό Εργατικό Κέντρο, η Ομοσπονδία Κεφαλονίτικων και Ιθακησιακών Σωματείων (ΟΚΙΣ), ο Σύλλογος Φαρακλάδων «Η Εύγερος» Κεφαλονιάς, Κεφαλονίτες φοιτητές στην Αθήνα και τον Πειραιά, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Της παράστασης θα προηγηθεί κάλεσμα της ΕΛΜΕ - ΚΙ προς τη Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας να στηριχτεί το υπόμνημα των φορέων, με το οποίο ζητείται ρύθμιση για να μη δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις οι μαθητές της Γ' Λυκείου και να εισαχθούν με ποσόστωση στην Ανώτατη Εκπαίδευση και να μην ισχύσει το νέο σύστημα εξετάσεων στην Α' Λυκείου. Επίσης να παρθούν μέτρα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας και μέτρα για τους σεισμόπληκτους μαθητές, εκπαιδευτικούς και φοιτητές.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα