Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ

19/09/2012 - 00:27

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς βρισκόμαστε αντιμέτωποι εκτός από τη γνωστή στέρηση πιστώσεων για λειτουργικά  έξοδα  των σχολικών μονάδων και με την αδυναμία πολλών μαθητών  να καταβάλουν το αντίτιμο των ιατρικών επισκέψεων προκειμένου να προμηθευτούν το ιατρικό πιστοποιητικό που είναι αναγκαίο για την εγγραφή τους στην 1η Δημοτικού, την Α΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου. Από την άλλη πλευρά το κενό αυτό δεν μπορεί να καλυφθεί από το Νοσοκομείο Κορίνθου το οποίο, λόγω έλλειψης προσωπικού και της γενικής υποβάθμισης της των δομών της δημόσιας υγείας, αδυνατεί να εξυπηρετήσει τόσο μεγάλο αριθμό μαθητών που χρειάζονται αμέσως πιστοποιητικά υγείας τα οποία μάλιστα πρέπει να χορηγηθούν από τρεις διαφορετικές ειδικότητες γιατρών.

Το ζήτημα αυτό το έχουμε αναδείξει ήδη από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους καλώντας δημόσια τους αρμόδιους να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ζητώντας παράλληλα και την συνδρομή της ΟΛΜΕ, εφόσον το ζήτημα δεν αφορά μόνον την Κορινθία.

Παρά τα πρόσφατα δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για  ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών  τίποτε μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει. Γονείς, πολλές φορές άνεργοι, μάς πληροφορούν ότι καλούνται να καταβάλουν μέχρι και 90Ε προκειμένου να αποκτήσουν το σχετικό πιστοποιητικό, ενώ από συλλόγους διδασκόντων πληροφορούμαστε για την αδυναμία πολλών μαθητών τους να το προσκομίσουν. Γι’ αυτό το λόγο καλούμε τους γονείς πρώτα απ’ όλα να στηρίξουν το αίτημά μας προς κάθε αρμόδιο για άμεση συγκρότηση υγειονομικών επιτροπών που θα χορηγήσουν τα πιστοποιητικά υγείας με επισκέψεις στα δημόσια σχολεία διασφαλίζοντας όχι μόνον τυπικά αλλά και ουσιαστικά τον υγειονομικό έλεγχο της ευαίσθητης αυτής ομάδας πληθυσμού.

Καλούμε τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν σχετικά ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΌΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ τους συλλόγους γονέων προκειμένου να προβούμε σε κοινό διάβημα.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα