ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ : Αγώνας για να μην περάσουν τα 30άρια τμήματα

19/06/2010 - 12:47
Την απόφασή τους, να εντείνουν τον αγώνα τους μαζί με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, μαζί με γονείς και μαθητές, για να μην περάσουν τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια, διατράνωσαν και πάλι χτες εκπαιδευτικοί του Πειραιά στην κινητοποίηση που διοργάνωσε η ΕΛΜΕ στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Οι εκπαιδευτικοί, στη συνάντηση που είχαν με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης απαίτησαν να μην υλοποιηθούν τα 28άρια και 30άρια τμήματα και τα σχολεία να λειτουργήσουν με εκείνο τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα που διευκολύνει την εκπαιδευτική διαδικασία, δηλαδή με ολιγομελή τμήματα. Επίσης, να μη γίνει καμιά σύμπτυξη - μείωση τμημάτων σε σχολείο του Πειραιά, λόγω αύξησης του αριθμού των μαθητών στην τάξη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μέχρι τώρα στα σχολεία της περιοχής του Πειραιά έχουν ήδη συσταθεί 353 τμήματα με 28 - 30 μαθητές! Κι ενώ έχει ήδη διαμορφωθεί αυτή η κατάσταση, ο προϊστάμενος επιχείρησε να καταλαγιάσει τις αντιδράσεις. Οι κυβερνητικές εντολές όμως, όπως προκύπτει, είναι σαφείς καθώς έχουν επανειλημμένα δοθεί εντολές για σύσταση τμημάτων με 28 - 29 - 30 μαθητές. Συγκεκριμένα, σε ηλεκτρονικό του έγγραφο στις 11 Ιούνη, Γραφείο το Γ 'Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά ζητάει από τους διευθυντές «να μας αποστείλετε ηλεκτρονικά το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 14/6/2010 την κατανομή των τμημάτων κάθε τάξης τα οποία θα απαρτίζονται από 28 έως 30 μαθητές για την επόμενη σχολική χρονιά»! Επιπλέον, σε σχετική σύσκεψη έχει δοθεί εντολή και στους διευθυντές, τα τμήματα μέχρι 30 μαθητές να μένουν όπως έχουν.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα