ΕΛΜΕ Πειραιά: Απόλυση συναδέλφισσας αναπληρώτριας με αναπηρία

02/11/2017 - 15:55
Απόλυση συναδέλφισσας αναπληρώτριας με αναπηρία

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά πληροφορήθηκε από συναδέλφισσα αναπληρώτρια για την ξαφνική απόλυσή της, ενώ υπηρετούσε σε σχολείο στη Β΄ Πειραιά (Κύθηρα).

Μια ημέρα αργότερα το Υπουργείο Παιδείας με δελτίο τύπου ανακοίνωσε και επίσημα την απόλυση αυτή.

Ο λόγος που επικαλούνται είναι ότι η συναδέλφισσα, που ανήκει σε ειδική κατηγορία (αυτοάνοσο νόσημα), δεν έχει προσκομίσει το πιστοποιητικό από ΙΚΑ-ΕΤΑΜ - Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), ενώ έχει καταθέσει σχετική αίτηση για εξέταση και έκδοση του πιστοποιητικού από τις 25 Απριλίου. Σημειώνουμε ότι η συναδέλφισσα έχει ήδη καταθέσει ανάλογο πιστοποιητικό την προηγούμενη σχολική χρονιά, αλλά αυτό στην πορεία έληξε.

Η συναδέλφισσα απευθύνθηκε στο Υπουργείο Παιδείας την επόμενη ημέρα αφού ήρθε εσπευσμένα από την Β΄ Πειραιά και εξήγησε το αυτονόητο, ότι δεν ευθύνεται η ίδια για την καθυστέρηση, αλλά το ΚΕΠΑ (δημόσια υπηρεσία). Εξήγησε επίσης ότι η ασθένειά της  δεν είναι ιάσιμη, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το τελευταίο πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ που έληξε. Κατέθεσε τέλος τον αριθμό πρωτοκόλλου που έχει λάβει για να εξεταστεί ξανά και να εκδώσει νέο πιστοποιητικό (από τις 25 Απριλίου)!

Συνάντησε την άρνηση για οποιαδήποτε συζήτηση και φτάνοντας στο μέγιστο βαθμό αναλγησίας η αρμόδια Προϊσταμένη του Υπουργείου της ανέφερε, όταν άκουσε την πρόθεσή της να υποβάλει ένσταση, ότι «δεν έχει κανένα νόημα, τι κάνεις ή δεν τι κάνεις, έχει υπογράψει ο υπουργός και θα απαντήσουμε με δελτίο τύπου». Την ίδια μέρα το μεσημέρι του Υπουργείο ανακοίνωσε με δελτίο τύπου την απόλυσή της.

Την στιγμή μάλιστα της ανακοίνωσης της απόλυσης οριστικοποιήθηκε τελικά και το ραντεβού με το ΚΕΠΑ. Η εξέταση ορίστηκε για την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, 7 μήνες μετά την αίτηση της συναδέλφισσας!   

Πρόκειται για μια πράξη ανάλγητη και βάρβαρη! Δεν μας ξαφνιάζει βέβαια! Ανάλγητη και βάρβαρη είναι συνολικά η πολιτική της κυβέρνησης, που φτάνει στο σημείο να περικόψει ακόμα και το πενιχρό βοήθημα των 300 ευρώ για την προμήθεια σχολικών ειδών από άπορες οικογένειες.

Απαιτούμε την ανάκληση της απόλυσης, την επιστροφή της συναδέλφισσας στη θέση της και την προσμέτρηση όλης της υπηρεσίας της από την ημέρα που διορίστηκε χωρίς καμιά διακοπή.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΤΙΔΗΣ  ΗΛΙΑΣ                                    ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα